Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Ανακοίνωση για υπηρεσιακές εκλογές

Συνάδέλφισσες και συνάδελφοι
Η ΕΡΑ (Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς) παίρνοντας υπόψη:
·     την ολομέτωπη επίθεση της συγκυβέρνησης και τα χτυπήματα που έχει επιφέρει στην εργασία, στα δικαιώματα, στα δημόσια αγαθά και στις παροχές αυτών (παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια-ασφάλιση), στην ίδια τη ζωή μας
·     την ανάγκη να δοθεί με καλύτερους όρους η μάχη για ανατροπή και νίκη σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) σπάζοντας τη χρόνια εκπροσώπηση της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ,  πήρε πρωτοβουλία και κάλεσε συλλογικότητες και ανένταχτους εκπαιδευτικούς σε συζήτηση και απηύθυνε πρόταση συμπαράταξης και κοινής καθόδου και στο ΠΥΣΠΕ Ημαθίας και στο ΑΠΥΣΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας  και στο ΚΥΣΠΕ.
Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία διότι η ενότητα της εκπαιδευτικής αριστεράς και των δυνάμεων που αντιπαλεύουν τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές  επιβάλλεται  από την   πολιτική ανάγκη να δοθεί η εκλογική αυτή μάχη με όσο το δυνατόν πιο πλατιά  και πιο ενωτικά ψηφοδέλτια.  Ψηφοδέλτια απ’ όπου οι εκλεγμένοι αιρετοί  θα αντιπαλεύουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και μέσα από τα υπηρεσιακά συμβούλια, προασπίζοντας κάθε φορά τις θέσεις του κλάδου και τις πραγματικές ανάγκες του  δημόσιου σχολείου, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.
Η πρότασή μας αυτή βρήκε ανταπόκριση στο ΑΠΥΣΠΕ και στο ΚΥΣΠΕ με αποτέλεσμα η ΕΡΑ να κατεβαίνει σε ενωτικά ψηφοδέλτια σε ένα εκπαιδευτικό ΜΕΤΩΠΟ ανατροπής και νίκης. Οι  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  για δικούς τους, ακατανόητους λόγους, δεν δέχτηκαν αυτή την πρόταση ενότητας-συνεργασίας ούτε στο ΠΥΣΠΕ Ημαθίας, ούτε στο ΑΠΥΣΠΕ Κ. Μακεδονίας και ούτε κεντρικά στο ΚΥΣΠΕ.
Στις 5 Νοέμβρη, για ΚΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΠΕ στηρίζουμε, ενισχύουμε το ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  του ριζοσπαστικού συνδικαλισμού. Διεκδικούμε παντού την εκλογή αιρετών, διεκδικούμε τη ΝΙΚΗ. Στις 5 του Νοέμβρη θα σταματήσει  η χρόνια εκπροσώπηση στο ΚΥΣΠΕ από τη ΔΑΚΕ και τη ΔΗΣΥ(ΠΑΣΚ) και θα εκφραστεί η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που αντιτίθενται όχι μόνο στα μέτρα αλλά και σε όσους τα σχεδιάζουν και τα ψηφίζουν στη βουλή, δηλαδή στη συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου ( ΝΔ – ΠΑΣΟΚ)

Η ΕΡΑ Ημαθίας με βάση τα παραπάνω καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στις 5 Νοεμβρίου να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια ανατροπής και νίκης:


Στο ΠΥΣΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ το ψηφοδέλτιο:
ΕΡΑ
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς Π.Ε. Ημαθίας




Στο ΑΠΥΣΠΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και στο ΠΥΣΠΕ το ψηφοδέλτιο:
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς