Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Διακήρυξη και ψηφοδέλτιο της Συσπείρωσης Παρέμβασης εκπ/κών Ημαθίας-Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας για τις εκλογές για νέο Δ.Σ.


ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ-ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Χώρα και λαός κλυδωνίζονται για έκτη συνεχόμενη χρονιά από τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη καπιταλιστική κρίση. Εκπαιδευτικοί και πλατιά λαϊκά στρώματα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο κύκλο αντιλαϊκής επίθεσης, αυτόν που άνοιξε η ψήφιση και εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου και φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί που μέχρι χθες θα καταργούσαν τα μνημόνια αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές της πολιτικής των προκατόχων τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!  Έχουν περάσει πλέον στην αντίπερα όχθη.
Ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει τελειωμό:
       Νέα , μεγαλύτερη φοροληστεία, εκ νέου επιβολή του ΕΝΦΙΑ
       Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας
       Πλήρης διάλυση, συντριβή της κοινωνικής ασφάλισης, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, δουλειά μέχρι τα …βαθιά γεράματα
       Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τέτοιες που να πεινάμε είτε εργαζόμαστε είτε έχουμε συνταξιοδοτηθεί Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Οι δήθεν αγωνιώδεις προσπάθειες για ισοδύναμα, τα υποτιθέμενα παράλληλα κυβερνητικά προγράμματα είναι ψεύτικα λόγια για να κάμψουν την αγανάκτησή μας, να απορροφήσουν τις αντιδράσεις μας, να παρατείνουν ακόμα πιο πολύ το κλίμα αναμονής και να συνεχιστεί ανεμπόδιστα το καταστροφικό τους έργο.
Η πολιτική των μνημονίων συνεχίζεται αμείωτη και στην εκπαίδευση.
Γρήγορα αποδείχθηκε πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση ήταν «άνθρακες». Στους δέκα μήνες κάλπικης «αριστερής» κυβέρνησης δεν είχαμε τίποτε άλλο παρά την απόλυτη ,καθολική συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται ολόκληρη την πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
       Προτάσσει την πολιτική των μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση που γέννησε αμέτρητα προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση, πλήττοντας έτσι τα πιο ευαίσθητα τμήματα της , όπως την Ειδική Αγωγή και παράλληλη στήριξη, αδιαφορώντας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πλήττει ταυτόχρονα χιλιάδες αδιόριστους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που οδηγούνται στον εφιάλτη της ανεργίας.
       Προτάσσει ως μονόδρομο την πολιτική της γενικευμένης ελαστικής και επισφαλούς εργασίας για χιλιάδες, αδιόριστους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.
       Επιχειρεί-συνεχίζοντας τις προσπάθειες των προκατόχων του- να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών, ζήτημα που αποτελεί όρο του νέου Μνημονίου και συνάδει με τις «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ με τον οποίο βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία.
       Προωθεί με γοργούς ρυθμούς την εφαρμογή του νέου μισθολόγιου-φτωχολόγιου, πουλώντας ξανά τα γνωστά παραμύθια περί αυξήσεων, αποκρύπτοντας την αλήθεια πως θέλει να επιβάλλει νέα , μεγαλύτερη φτώχεια και να συνδεθεί ο μισθός μας άμεσα με την πιο σκληρή αξιολόγηση , κατά τα πρότυπα των προκατόχων του.
       Δείχνει τα δόντια του στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας, επιχειρώντας να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση, ιδίως των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, γιατί πιστεύουν πως για να περάσει η πολιτική τους , η κατεύθυνση είναι μία• «Λιγότερα δικαιώματα, λιγότερα σωματεία, λιγότερες διεκδικήσεις». Χαρακτηριστικό πως δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί, συνάδελφοί μας που βρίσκονται σε καθεστώς ελαστικής
εργασίας(αναπληρωτές-ωρομίσθιοι), θεωρούνται και αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικοί «δεύτερης» κατηγορίας.
Απέναντι  σ ’αυτήν την κατάσταση ανοίγεται μονάχα ένας δρόμος. Ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής , με όπλο το Σύλλογό μας.
Στις εκλογές της 26ης Νοέμβρη για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου το δίλημμα είναι διπλό και σαφές:
       Από τη μια πλευρά παλιοί και νέοι κυβερνητικοί-ΔΑΚΕ,ΔΗΣΥ,ΕΡΑ- επιδιώκουν να επιβάλλουν σιωπητήριο, να πείσουν πως πρέπει να γίνει αποδεκτή αυτή πολιτική. Να βάλουν τα αιτήματά μας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, επιδίωξη παλιά και δοκιμασμένη που οδηγεί στην απογοήτευση, την αποστράτευση, τη συνθηκολόγηση. Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά.
       Από την άλλη στέκουν οι δυνάμεις της Συσπείρωσης Παρέμβασης εκπαιδευτικών Ημαθίας-Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας που θέλουν ο Σύλλογός μας να γίνει η φωνή και η γροθιά των εκπαιδευτικών που πλήττονται απ’ την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Στις Εκλογές της26ης Νοέμβρη ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ-
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΜΑΘΙΑΣ


υποψήφιοι για Δ.Σ.