Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ      Βέροια 16-03-2016
Περικλέους 2 – 59100 – ΒΕΡΟΙΑ                                    
Τηλέφωνο     : 2331026286         Αρ. Πρωτ. 18
FAX  : 2331026286     ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου           
                                               και ΜΜΕ
  e-mail         : ekpeima@gmail.com              
  Ιστολόγιο   : ekpeima.blogspot.com

Θέμα :  «H διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης
και τα σχέδια αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών».

Όχι στη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης
Όχι στα σχέδια αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών

    Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του «Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία», Α.Λιάκος, παίζοντας το ρόλο του επιτελάρχη , φανέρωσε ορισμένες από τις επιχειρούμενες , αντιδραστικές αλλαγές που σχεδιάζουν υπουργείο και κυβέρνηση για τη Δημόσια εκπαίδευση.
    Αυτή τη φορά σε δηλώσεις του ανέφερε ότι , ένα από τα στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στις ρυθμίσεις του Υπουργείου είναι και ο «χρόνος διδασκαλίας και ο εργασιακός χρόνος των εκπαιδευτικών» να μη συμπίπτουν , αλλά ο εργασιακός χρόνος να συμπεριλαμβάνει τις παιδαγωγικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών στις οποίες σε εβδομαδιαία βάση θα «χαράζουν την εκπαιδευτική πολιτική»!
    Ανέφερε επίσης πως σκοπός του-άρα και του Υπουργείου- είναι να προχωρήσει σε «αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα» ώστε να μην είναι τόσο «αναλυτικό», θεσπίζοντας «ζώνη αυτονομίας…ζώνη συνεργασίας, διαθεματική ζώνη ή ζώνη έρευνας»!
Συνάδελφοι
   Κάτω από την επιφάνεια όσων λέγονται στο «διάλογο», τον οποίο ως Σύλλογος έχουμε καταδικάσει ως προσχηματικό και υποκριτικό, κρύβεται μια νέα προσπάθεια διαφοροποίησης των σχολικών μονάδων και η προσαρμογή τους στις κεντρικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.
   Όσα δηλώνονται διά στόματος Α. Λιάκου , εκφράζοντας τις θέσεις και προθέσεις υπουργείου και κυβέρνησης, αφορούν στην προσπάθεια διάσπασης του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, όπως ακριβώς έπραξαν και προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας και κυβερνήσεις-Α. Διαμαντοπούλου!
     Γίνεται λόγος για δυνατότητα της σχολικής μονάδας να διαμορφώνει το πρόγραμμά της, για αυτονομία, διαφοροποίηση, μείωση ή αναδιάταξη ύλης και αναλυτικού προγράμματος, αποκαλύπτοντας τους σχεδιασμούς για ένα σχολείο πλήρως προσαρμοσμένο στις οικονομικές και κοινωνικοταξικές συνθήκες της περιοχής του.
ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ!
   Είναι επίσης φανερό, πίσω από τη «μυστήρια» γλώσσα που χρησιμοποιείται για ευνόητους λόγους, πως θα επιχειρηθούν αλλαγές στο ωράριο των εκπαιδευτικών, αφού κάνουν λόγο για τον «εργασιακό χρόνο» και την αξιοποίησή του! Κάτι τέτοιο αφήνουν να διαφανεί τα μισόλογα και οι διαρροές για «επιμόρφωση στα κενά»!

Ως Σύλλογος εκπ/κών Π.Ε. Ημαθίας, θεωρούμε τους παραπάνω σχεδιασμούς και σκέψεις απαράδεκτες. Ως εκπαιδευτικοί, μέσα από το σωματείο μας είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας , με κάθε δυνατό τρόπο, στη βάση των αναγκών της Δημόσιας εκπαίδευσης και όχι των εντολών-κατευθύνσεων που δίνουν Ε.Ε. και ΟΟΣΑ και προωθούν προς εφαρμογή υπουργείο και κυβέρνηση.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
·       ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
·       ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ
·       ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ


                    ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ                         ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ