Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ                              Βέροια  8/2/2021

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ                                       Αρ. Πρωτ.: 574

Τηλέφωνο     : 2331026286

FAX  : 2331026286                                                                     

e-mail  : ekpeima@gmail.com                                 ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη

Ιστολόγιο   : ekpeima.blogspot.com      

 

ΘΕΜΑ: Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης

Ως Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας,

Συνυπογράφουμε την απόφαση της ΔΟΕ για Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) καθώς και από την Υπουργική Απόφαση «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο».

Καλούμε

  ü  Όλους τους συναδέλφους/σες, διευθυντές, διευθύντριες, προϊσταμένες, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου να μη συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία ενημέρωσης  την Τετάρτη 10/2/2021(δεν προκύπτει από πουθενά η υποχρεωτικότητα της συμμετοχής στην τηλεδιάσκεψη – ενημέρωση).

   ü  Όλους τους συναδέλφους/σες να απέχουν από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης. (Ειδική Συνεδρίαση του Σ.τ.Δ.,  συγκρότηση Ομάδων Δράσης, συνεδρίαση για τη σύνταξη Έκθεσης «Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης»), που το ΥΠΑΙΘ επιχειρεί να επιβάλει στον Κλάδο.

 Υπενθυμίζουμε ότι, η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας. Άλλωστε η απεργία – αποχή χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα από την ΑΔΕΔΥ σε όλο το Δημόσιο με μεγάλη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

      

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ                   ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ