Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ανασυγκρότηση ΠΥΣΠΕ Ημαθίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ                      Βέροια  5- 4 -2021

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ                              Αρ. Πρωτ.: 585

Τηλέφωνο     : 2331026286

FAX  : 2331026286                                                                     

e-mail  : ekpeima@gmail.com                                 ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη

Ιστολόγιο   : ekpeima.blogspot.com      

 

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΣΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Μετά την πραγματοποίηση των «ψευτοεκλογών», για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, στις 7/11/2020, με συμμετοχή μόλις 5% και την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου να γυρίζει την πλάτη του στις εκλογές-παρωδία της κυβέρνησης, τα υπηρεσιακά συμβούλια συγκροτήθηκαν και ανασυγκροτήθηκαν με διορισμένα μέλη.

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της κυβέρνησης, με τους δοτούς εκπροσώπους των εκπ/κών, δεν έχουν καμία συνδικαλιστική και ηθική νομιμοποίηση απέναντι στον κλάδο και για τον λόγο αυτό, το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας, συντασσόμενο με την υπ`αρίθμ 1379/24-2-2021 απόφαση της η ΔΟΕ, καλεί τους (δι)ορισμένους από την Διοίκηση συναδέλφους εκπαιδευτικούς – τακτικούς και αναπληρωματικούς - να παραιτηθούν και να μην συμμετέχουν στα συγκεκριμένα Υπηρεσιακά Συμβούλια, των οποίων τη συγκρότηση πρόσφατα ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

Στη δυσάρεστη περίπτωση που κάποιοι συνάδελφοι δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις Δ.Ο.Ε. και του Συλλόγου, είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου, δηλαδή, δεν μπορούν να είναι πλέον μέλη του Συλλόγου μας και της ΔΟΕ, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι σε κανένα ψηφοδέλτιο, με καμία Παράταξη και δεν θα αναγνωρίζονται ως Αντιπρόσωποι, σε καμία Γενική Συνέλευση του Κλάδου.

Εκτίθεται το Υπουργείο με την αδιάλλακτη και αλαζονική στάση της πολιτικής του ηγεσίας στο ζήτημα των υπηρεσιακών εκλογών, όταν σε πλήθος παρόμοιες περιπτώσεις, στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, έχει παρατείνει τη θητεία των αιρετών μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, μέχρι να το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και να διεξαχθούν οι εκλογές με ζωντανές, δημοκρατικές διαδικασίες. Μέχρι εκείνη την ώρα, ο μόνος δημοκρατικά νομιμοποιημένος τρόπος αποκατάστασης της ομαλότητας στη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι η παράταση της θητείας των Αιρετών των Εκλογών του 2018, τους οποίους και θα εξακολουθήσουμε να θεωρούμε αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου, και θα βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία μαζί τους, για να παρακολουθούμε τις αποφάσεις και τις ενέργειες της Διοίκησης.

Δε θα τους αφήσουμε να επιτύχουν την αποπομπή των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια και θα παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις, μέχρι την δικαίωση και επιστροφή των πραγματικών εκπροσώπων των συναδέλφων στις θέσεις που θα τους εμπιστευτούν και στις οποίες θα τους αναδείξουν  οι συνάδελφοι. 

Ο Θεσμός του Αιρετού δεν θα αφεθεί στην τύχη του!!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ               ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ