Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας: Τι είχες, Γιάννη; Τι είχα πάντα!

 


Τι είχες, Γιάννη; Τι είχα πάντα!

Βέροια, 5/7/2022

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες μέρες από την συγκρότηση του νέου Προεδρείου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας (15 Ιουνίου) και η πλειοψηφία του έδωσε ήδη δύο δείγματα γραφής του αντιδραστικού χαρακτήρα της σύνθεσής του (υπενθυμίζουμε: 3 εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ, 3 της ΔΗΣΥ, 1 του ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ):

1ον) Στις 10/6, ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ, βάλαμε θέμα συνεδρίασης τη συμμετοχή του Δ.Σ. στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ, μ’ έναν παρατηρητή από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., εκτός της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ημών, που τα παρακολουθούμε ανελλιπώς) και την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και μονοήμερης διαμονής του.

Ο παρατηρητής μας θα έφερνε στο Σύλλογο μία εικόνα από τον τρόπο που εκατοντάδες άλλα Σωματεία στην Ελλάδα, απ' όλους τους κλάδους, οργανώνουνε τη δράση τους, απέναντι στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης (Ασφαλιστικό, Εργασιακά, Συνδικαλιστικά, Ενεργειακή Φτώχεια, Ανεργία, Πόλεμος). Και μάλιστα, οργάνωση αγώνων από εμβληματικούς εργασιακούς χώρους (Ναυπηγεία, Λάρκο, Cosco, e-food...).

Το απέρριψαν όλοι, ως παραταξιακή-κομματική δράση, ενώ η ΔΗΣΥ είχε το θράσος να μας κατηγορήσει για πρόθεση κάλυψης προσωπικών μας εξόδων συμμετοχής! Αυτοί (η Παράταξη δηλαδή), που είναι παντελώς άφαντοι, στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας (το οποίο έχουν καταδικάσει σε υπολειτουργία, αφού απέχουν από τα προβλήματα των εργαζομένων του νομού, όσο απέχει ο Βόρειος από το Νότιο Πόλο. Που γίνονται κινητοποιήσεις και είναι απόντες ή καλούν τους εργαζομένους σε συμμετοχή με κάθοδο στη Θεσ/νίκη!)

Ακόμη κι όταν τους αναλύσαμε τον χαρακτήρα του ΠΑΜΕ (δείτε το επισυναπτόμενο), καταψήφισαν την πρότασή μας, επιμένοντας στην άνω "δικαιολογία-επιχείρημα". 

 

Σημείωση: ενημερωτικά, στην τελευταία σύσκεψη του ΠΑΜΕ, στην οποία τους προτείναμε να συμμετέχουμε, συμμετείχαν 506 συνδικαλιστικές οργανώσεις και 66 συνταξιουχικές οργανώσεις. Πάνω από 2.000 συνδικαλιστές που εκπροσωπούν 20 Εργατικά Κέντρα, 15 Ομοσπονδίες, εκατοντάδες Πρωτοβάθμια Σωματεία, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους από όλη τη χώρα.

 

2ον) Στις 24/6, τους προωθήσαμε mail του Εργατικού Κέντρου Νάουσας – αίτημα για αύξηση των τοπικών δρομολογίων του ΟΣΕ – με την παράκληση να το υιοθετήσουνε, ώστε ν' ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση σε αυτήν την κατ/νση, κυρίως τώρα, με τις τιμές στα καύσιμα να έχουν ανέβει στα ύψη. Ιδιαίτερη αναφορά, στο ψήφισμα, είχε γίνει για τους εκπ/κούς που μετακινούνται καθημερινά, από και προς την εργασία τους (δείτε το επισυναπτόμενο). 

 Σε αυτό, απάντησε - θετικά - μόνον ένα από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. (της ΔΑΚΕ). Οι υπόλοιποι απαξίωσαν την οφειλόμενη "ηλεκτρονική τοποθέτηση" - έστω και αρνητική - κατά την προσφιλή τακτική τους, ν' "αγνοούν" τα αιτήματα που τους στέλνουμε ηλεκτρονικά, όταν αργεί η επόμενη συνεδρίασή μας. Από τους "παλιούς" συνδικαλιστές, μια τέτοια συμπεριφορά δεν μας εκπλήσσει. όμως από έναν νέο (του Αυτόνομου Δικτύου), διαπιστώνουμε πως "κινείται εμφανώς, στις ίδιες με τους υπόλοιπους ράγες".

Φαίνεται πως ή τα οικονομικά των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. είναι σε καλή κατάσταση και δεν ασπάζονται τη διαπίστωση πως πρόκειται για αντιλαϊκά μέτρα (μειωμένα δρομολόγια, μη ικανοποίηση αυτονόητων λαϊκών αναγκών - φθηνές συγκοινωνίες) ή θεωρούν κι αυτό το αίτημα "κομματικό" και γι αυτό και μόνο δεν το στηρίζουν!!!

Αντίθετα, αντέδρασαν άμεσα (βρήκαν τον χρόνο να μας προωθήσουν τις πληροφορίες που αφορούν ένα σημαντικό μεν, αλλά ελάσσονος σημασίας γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο καλοκαίρι!) στην ανάληψη από τον ΣΕΠΕ της διοργάνωσης των Ακριτιδείων (επαφή με τον Δήμαρχο, ανεύρεση γηπέδων, ξενοδοχείων, γιατρών, διαιτητών)! Εκδήλωση-ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις, φωτογραφίες, συνεντεύξεις κλπ, ενώ η άσκηση πίεσης για να βελτιωθεί η καθημερινότητα του λαού (ημών συμπεριλαμβανομένων) δεν πρόκειται να καλυφθεί από κανένα ΜΜΕ (εκτός κι αν ίσως, υπάρχουν "παρατράγουδα" με τα ΜΑΤ, καθώς χρησιμοποιούνται ευρέως, από το Αστικό Κράτος, για την καταστολή του λαϊκού Κινήματος - βλέπε κινητοποιήσεις φοιτητών, συνταξιούχων, αντιμπεριαλιστών, εργαζομένων).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ