Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

ΣΕΠΕ Ημαθίας και ΕΛΜΕ Ημαθίας για μείωση της τιμής των εισιτηρίων των λεωφορείων

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας,  η ΕΛΜΕ και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν να  συντονιστούν και να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία για  να διευκολύνουν την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών που πλήττεται από την αύξηση των τιμών των καυσίμων και την ακρίβεια και να συνδράμουν στη  μείωση του κόστους μετακίνησης τους στις σχολικές μονάδες που υπηρετούν. Συναντήθηκαν λοιπόν  με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο των ΚΤΕΛ Ημαθίας για να συζητήσουν το θέμα. Η  αρχική τους πρόταση ήταν να δοθεί ένα πάσο στους εκπαιδευτικούς με μείωση του εισιτηρίου του λεωφορείου στο 50%. Η διοίκηση του ΚΤΕΛ  όμως δεν αποδέχτηκε το αίτημα και αντιπρότεινε να δοθεί μία επιπλέον έκπτωση στη μηνιαία κάρτα της γραμμής Θεσσαλονίκη-Βέροια- Νάουσα που θα φτάνει στο 40% του συνολικού κόστους.

Για να  γίνει όμως αυτό χρειάζεται ένας ικανός αριθμών εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών που θα μετακινούνται με το ΚΤΕΛ και θα χρησιμοποιούν την κάρτα. Με αυτήν την προϋπόθεση θα γίνει η έκπτωση. Για αυτό σας καλούμε να μας δηλώσετε ποιες/ποιοι κάνατε χρήση της κάρτας και ποιοι/ ποιες προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα για τη μετακίνησή σας στα mail του ΣΕΠΕ Ημαθίας και της ΕΛΜΕ ή τηλεφωνικά στις προέδρους.

Παρακαλούμε τους διευθυντές/ διευθύντριες να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους για την πρωτοβουλία των  σωματείων.

ΣΕΠΕ Ημαθίας : ekpeima@gmail.com Μιχαηλίδου Σταυρούλα: 6977469560 

ΕΛΜΕ Ημαθίας : elmeimathias@gmail.com Βαρβάρα Σαράντη :6973739722

Σύλλογος Νάουσας : stamatis@sch.gr  Σταμάτης Σωτήρης: 6944548156