Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν



«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν

Βέροια, 3/6/2014

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παρά το ηχηρό χαστούκι των ευρωεκλογών, συνεχίζει ακάθεκτη την εφαρμογή των όσων υπέγραψαν στα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, συντρίβοντας τη Δημόσια εκπαίδευση και συνεχίζοντας το έργο διάλυσής της (νέες συγχωνεύσεις σχολείων). Σαμαράς και Βενιζέλος καμώνονται ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι αποτελούν μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία και επιχειρούν τη συνέχιση της καταστροφικής για τον τόπο πολιτικής τους.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος – τον οποίο οι φήμες τον φέρουν προς αντικατάσταση στον επερχόμενο ανασχηματισμό – από τη μία προχωρεί σε ρουσφετολογικές προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων στο υπουργείο του, χωρίς μάλιστα να τηρεί ούτε τα προσχήματα (τυπικά προσόντα – περίπτωση Γιώργου Ανατολάκη) και από την άλλη προχωρά στην υλοποίηση ανά διεύθυνση «επιμορφωτικών» διημερίδων για την αξιολόγηση-χειραγώγηση, εν μέσω μάλιστα φημών για άρση της άθλιας και γελοίας ποσόστωσης. Άρση που αν επιβεβαιωθεί θα υπαγορεύεται από τη λογική του «σας δίνουμε το καρότο (ποσόστωση) για να αποδεχθείτε το μαστίγιο (αξιολόγηση)».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι «επιμορφωτικές» διημερίδες ξεκίνησαν στην Αλεξάνδρεια με ισχνή συμμετοχή των διευθυντών. Το επόμενο βήμα μας είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Βέροια (Ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ), όπου πρέπει με την παρουσία μας και τον αγώνα μας να στείλουμε μήνυμα ενότητας, αντίστασης σε όσους επιχειρούν να γυρίσουν το ρολόι της εκπαίδευσης στην εποχή του επιθεωρητισμού, σε όσους διαλύουν το δημόσιο σχολείο, σε όλους εκείνους που θέλουν να επιβάλλουν καθεστώς φόβου και τρόμου στις σχολικές μονάδες.

Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλούν όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις 3ωρες στάσεις εργασίας την Πέμπτη 5/6 και την Παρασκευή 6/6 και σε αγωνιστικό παρόν στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς