Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Η ΕΡΑ για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση



Βέροια, 5/6/2014

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων μας διευθυντών, οι οποίοι τις μέρες που πέρασαν επαναβεβαίωσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία πως είναι πάνω από όλα ΔΑΣΚΑΛΟΙ και πως ο ρόλος του αξιολογητή που τους προορίζει το Υπουργείο Παιδείας τους είναι ανεπιθύμητος.

Η αναιμική συμμετοχή λιγοστών προθύμων στην «επιμορφωτική» διημερίδα στην Αλεξάνδρεια και η ακύρωση της διημερίδας στη Βέροια, αποτέλεσμα της αγωνιστικής στάσης όλων των διευθυντών, είναι μια αναμφίβολα θετική εξέλιξη σε έναν «πόλεμο» με πολλά επεισόδια.

Χαιρετίζουμε όλους εκείνους τους συναδέλφους δασκάλους-νηπιαγωγούς-ειδικότητες που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στις επάλξεις του αγώνα, στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό των συναδέλφων διευθυντών, δίνοντας τους δύναμη και κουράγιο σε μια μάχη που δεν είναι υπόθεση μόνο των διευθυντών, αλλά ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η θετική έκβαση των κινητοποιήσεων ενάντια στις «επιμορφωτικές» διημερίδες για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει η αιτία να κρυφτεί κάτω από το χαλί το ανησυχητικό γεγονός πως μόνο ένα μικρό κομμάτι του κλάδου συμμετείχε στις κινητοποιήσεις.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Είναι ώρα να συνειδητοποιήσουμε πως βρισκόμαστε στο και πέντε και πως πρέπει να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ για τις ίδιες μας τις ζωές, για να διδάσκουμε σε ένα σχολείο δημοκρατικό κι όχι σε ένα σχολείο που θα βασιλεύει ο φόβος του «νεοεπιθεωρητή» κι ο τρόμος της απόλυσης.

Η ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας καλεί κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να αντιληφθεί την τεράστια προσωπική ευθύνη του και τη σημασία της ατομικής συμβολής του στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημοκρατικού δημόσιου σχολείου.

ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς