Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Στελέχωση ΠΥΣΠΕ Ημαθίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ               Βέροια 11-12-2015
Περικλέους 2 – 59100 – ΒΕΡΟΙΑ                        
Τηλέφωνο     : 2331026286                                 
FAX               : 2331026286                       ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου
e-mail          :  ekpeima@gmail.com                             τα τοπικά ΜΜΕ
Ιστολόγιο      : ekpeima.blogspot.com

ΘΕΜΑ: «Στελέχωση ΠΥΣΠΕ Ημαθίας»
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας σε συνεδρίασή του στις 10/12 συζήτησε το θέμα του τρόπου με τον οποίο έγινε η στελέχωση του ΠΥΣΠΕ Ημαθίας.
Ομόφωνη εκφρασμένη θέση είναι πως η όλη διαδικασία και κυρίως η αδιαφάνεια, η έλλειψη αντικειμενικών κριτηρίων κι ο κομματισμός που κυριάρχησε στον τρόπο επιλογής συνιστά οπισθοδρόμηση κι αρνητική εξέλιξη, που προοιωνίζει και τον τρόπο και τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η επιλογή των Προϊσταμένων Εκπαίδευσης. Άλλωστε το Υπουργείο Παιδείας με την επαναφορά της «επάρατης» συνέντευξης έδωσε ένα σαφές δείγμα των προθέσεών του.
Το Δ.Σ. σε όλους τους τόνους τονίζει πως είναι ώρα να απαλλαγεί η δημόσια διοίκηση από τον κομματισμό που μας ταλανίζει δεκαετίες ολόκληρες. Στη θέση του κομματισμού ο κόσμος της εκπαίδευσης και το συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίζονται για την καθιέρωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Επαναλαμβάνουμε τη θέση του κλάδου για τη θεσμοθέτηση του 3ου αιρετού στα ΠΥΣΠΕ, θέση στην οποία το Υπουργείο Παιδείας δείχνει να κωφεύει.
Επισημαίνουμε, τέλος, προς τα 2 αιρετά μας μέλη στο ΠΥΣΠΕ την συνεχή ανάγκη και ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία της απομάκρυνσης από λογικές συνδιοίκησης, της αταλάντευτης προάσπισης των συμφερόντων των συναδέλφων ενάντια σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία της διοίκησης καθώς επίσης και τη μόνιμη αναγκαιότητα για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων για τα όσα λαμβάνουν χώρα εντός του ΠΥΣΠΕ.
Το Δ.Σ.

του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας