Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας: Τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τις συνεδριάσεις των ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ σχετικά με την επιλογή νέων Δ/ντών Π.E. και Δ.E. Εκπ/σης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ψήφιση του 3ου  Μνημονίου, συνεχίζει την υλοποίηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου για την εκπαίδευση ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ (νέο σχολείο, «βέλτιστες πρακτικές», αξιολόγηση, δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας κλπ).
Στα πλαίσια αυτών των κατευθύνσεων εντάσσεται η αποστολή και ο ρόλος των στελεχών εκπαίδευσης, ο οποίος είναι να εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Για αυτό το ρόλο αξιολογούνται. Τα «πρώτα βιολιά»,σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, είναι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών και οι Σχολικοί Σύμβουλοι.
Μετά το διορισμό των Περιφερειακών Διευθυντών, γίνεται προσπάθεια να δοθεί επίφαση δημοκρατίας στη διάτρητη διαδικασία κρίσης των Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών.Το κύριο για μας είναι ο ρόλος των στελεχών, ανεξάρτητα από την όποια διαδικασία.
Γι ΄αυτούς τους λόγους οι αιρετοί του ΠΑΜΕ δηλώνουμε ότι υλοποιούμε την πάγια θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στο ρόλο των διευθυντών εκπαίδευσης και ενάντια στην αξιολόγηση. Αρνούμαστε να γίνουμε αξιολογητές των πιο ικανών και προθύμων, των πιο ακριβοπληρωμένων στελεχών σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, που αποστολή τους είναι να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του λαού, των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Δεν βαθμολογούμε στις κρίσεις των διευθυντών εκπαίδευσης, βάζουμε παύλα (-).


Αθήνα, 19-12-2015