Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 7 Απρίλη!


Η χαριστική βολή στις συντάξεις, η τελική αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος με όπλο τη νέα φορολεηλασία, η επίθεση στη λαϊκή κατοικία με τα «κόκκινα» δάνεια και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών , το ξεπούλημα από την κυβέρνηση της όποιας δημόσιας περιουσίας και πλούτου έχει απομείνει …ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ!

Οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ προς ακόμα χειρότερη κατεύθυνση!

Το προσχέδιο Κατρούγκαλου-κυβέρνησης με τις σαρωτικές αλλαγές για 1,5 εκ. συνταξιούχους & ασφαλισμένους βάζει «βαθιά το μαχαίρι» σε επικουρικές, εφάπαξ, μερίσματα, νέες κύριες συντάξεις!
Αυτές, τις έτσι κι αλλιώς αντιλαϊκές, αντιασφαλιστικές, επιλογές της κυβέρνησης, οι δανειστές αρνούνται κάθετα επιμένοντας στις δραστικές μειώσεις των επικουρικών από το πρώτο ευρώ, σε ποσοστά αναπλήρωσης  που ουσιαστικά εξαφανίζουν την επικουρική ασφάλιση, τη μηδενίζουν.
Ανάλογα «παιχνίδια» μεταξύ της «καλής» κυβέρνησης και του κουαρτέτου παίζονται και με τη λεγόμενη «εθνική» σύνταξη, με τους δανειστές να επιμένουν για 20 χρόνια ασφάλισης και 320 ευρώ! και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να «διεκδικεί» 15 χρόνια και κάποια ψίχουλα παραπάνω!
Τα ποσοστά αναπλήρωσης των μελλοντικών συντάξιμων αποδοχών καταβαραθρώνονται είτε με τις προτάσεις των δανειστών είτε με τις προτάσεις της κυβέρνησης, με τον κίνδυνο να απλώνεται ακόμα και σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης αλλά και σε περίπου 150 χιλιάδες υπαλλήλων που οι αιτήσεις τους  για σύνταξη εκκρεμούν στα Ταμεία!
Όμως και για όσους ήδη είναι συνταξιούχοι προβλέπεται επανυπολογισμός της σύνταξής τους, δίνοντας τους «προσωπική διαφορά», παράταση δηλαδή ως το 2018!
Η συνέχεια των πιέσεων για να καλυφθούν τα λεγόμενα «δημοσιονομικά κενά» θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε περισσότερα προβλήματα!

Όμως η επίθεση κυβέρνησης –δανειστών ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ και στο Φορολογικό!

Κυβέρνηση και δανειστές «διαγκωνίζονται» για την επιβολή ακόμα μεγαλύτερης  και πιο άγριας φοροληστείας για μισθωτούς και συνταξιούχους, με την κυβέρνηση να μιλά για αφορολόγητο στις 9,5 χιλ. ευρώ και το ΔΝΤ στις 7 χιλ.!
Και στις δύο περιπτώσεις θα συνεχιστεί και θα βαθύνει η οικονομική λεηλασία, θα συνεχιστεί και θα βαθύνει η εξαθλίωση!
Μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισόδημα από 22 έως 25 χιλ. ευρώ θα σηκώσουν το βάρος, αφού στο τραπέζι πέφτει πρόταση για αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 22% σε 32%!Είναι δε προσυμφωνημένο να εξοικονομηθούν περί τα 150 εκ. ευρώ το χρόνο και πως η φοροληστεία δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ αλλά θα ενταθεί για την κάλυψη των «μαύρων τρυπών»!

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα «κόκκινα» δάνεια και τη διαχείρισή τους από τις τράπεζες, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, το ξεπούλημα όσο όσο της δημόσιας περιουσίας και πλούτου, όσο τρέχουν οι νόμοι και οι ρυθμίσεις των πρώτων δύο Μνημονίων με τα δικά τους αντιλαϊκά μέτρα και ενώ ετοιμάζεται να τεθεί στο προσκήνιο και το εργασιακό, σε συνδυασμό και την ίδια στιγμή με το τεράστιο ζήτημα του Προσφυγικού  συνθέτουν μία ζοφερή εικόνα για το παρόν και για το άμεσο μέλλον όλων μας!

ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΤΣΙ ή ΑΛΛΙΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ…ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ!