Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Βέροια 04-04-2016
Περικλέους 2 – 59100 – ΒΕΡΟΙΑ      Αριθ.Πρωτ:39
Τηλέφωνο     : 2331026286                              
FAX                 : 2331026286 ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου
 e-mail        :  ekpeima@gmail.com       κα τα   ΜΜΕ

Ιστολόγιο      : ekpeima.blogspot.com

        ΘΕΜΑ: «Απεργιακή συγκέντρωση».


                     ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

συμμετέχουμε μαζικά στη απεργία της 7ης Απρίλιου.
Δυναμώνουμε την αντίστασή μας ώστε να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία κατεδαφίζει  τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
          Στις 4 Φεβρουαρίου η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των επιστημόνων, των αγροτών των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων κ.λ.π. έδειξε ότι με ενότητα μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
 Το σχέδιο προβλέπει την μείωση  των ποσοστών αναπλήρωσης στο 40% του μέσου μισθού του εργασιακού βίου ,μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Επίσης προβλέπει την περικοπή των εφάπαξ και των μερισμάτων. 
        Είναι γνωστό ότι  η ελληνική κυβέρνηση και το «κουαρτέτο» των δανειστών συζητούν  νέα μέτρα για το 2016 και 2017 ύψους 5,4 δισ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ, που θα προέλθουν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση (1%), τις αλλαγές στη φορολόγηση (1%) και από έμμεση φορολόγηση (1%). Δυστυχώς αυτά δεν γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν με τη μείωση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου αλλά από τα συνήθη θύματα,τους μισθωτούς και συνταξιούχος που για άλλη μια φορά καλούνται να καλύψουν τις μαύρες τρύπες των περικοπών. Έτσι με τα αύξηση της άμεσης και έμμεσης  φορολογίας  η κυβέρνηση στοχοποιεί και φτωχοποιεί τα λαϊκά στρώματα.

    Καλούμε τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να δώσουν δυναμικά το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30πμ στη Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

                  
                    ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ                         ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ