Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας για το εκλογικό αποτέλεσμα της 2/11



Βέροια 8/11/2016
Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε  Ημαθίας εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη στήριξη των συναδέλφων της μαχόμενης εκπαίδευσης στις υπηρεσιακές εκλογές της 2ης του Νοέμβρη. Αν και καινούργιο σχήμα, στηριγμένη στην ασυμβίβαστη διαδρομή όσων την συγκροτούν, στο καθαρό πολιτικοσυνδικαλιστικό της στίγμα - ανεξάρτητο, αντιμνημονιακό αντικυβερνητικό, στην υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών της ΠΕ, στη λογική της ενότητας και του αγωνιστικού μετώπου που σταθερά διακηρύσσει, αποτέλεσε τη θετική «έκπληξη» αυτών των εκλογών.
Αναδείξαμε αταλάντευτα ως πολιτικό μας αντίπαλο την κυβερνητική πολιτική και το νεοφιλελεύθερο σχολείο των περικοπών και ως συνδικαλιστικό αντίπαλο τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό της υποταγής, της συνδιαλλαγής και της ήττας (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ)-ΕΡΑ), τους στυγνούς μηχανισμούς αναπαραγωγής ενός μοντέλου πλήρους υποταγμένου και χειραγωγημένου συνδικαλισμού. Ενός συνδικαλισμού που δεν μεταφέρει τη φωνή των συναδέλφων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αλλά συνδιοικεί εν κρυπτώ, χωρίς διαφάνεια και ενημέρωση.
Επιμείναμε και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός πλατιού αντιμνημονιακού μετώπου αντίστασης και ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών και όλων των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν. Αν είχε επικρατήσει η λογική κι η δυναμική της ενότητας και της συνεργασίας που προτείναμε δημόσια στους συναγωνιστές των Παρεμβάσεων τα αποτελέσματα – και ιδιαίτερα στο ΚΥΣΠΕ - θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η δημιουργία πλατιού αντιμνημονιακού μετώπου είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη για να μπει φραγμός στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και την αξιολόγηση που επανέρχεται. Μόνο έτσι θα μπλοκάρουμε την υπονομευτική δράση του κατεστημένου συνδικαλισμού που σηκώνει κεφάλι.  Μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε τις περιχαρακώσεις, θα σαρωθούν οι συντεχνιακές λογικές και θα ενεργοποιηθεί μαζικά όλος ο κόσμος του αγώνα. Η μόνη δύναμη δηλαδή, που μπορεί να  αντιστρέψει το τοπίο της απογοήτευσης και να κάνει τις ψήφους στις ριζοσπαστικές δυνάμεις κίνημα ανατροπής. Για αυτή την υπόθεση θα συνεχίσουμε να τείνουμε το χέρι σε όλες τις δυνάμεις του κινήματος, σε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, σε όλες και όλους τους συναδέλφους.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ