Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας: Δελτίο Τύπου για τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ 14 Φλεβάρη για το παραπέρα Πρόγραμμα Δράσης του Κλάδου



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Συνεδρίασε έκτακτα το Δ.Σ. της ΔΟΕ σήμερα Τετάρτη 14 Φλεβάρη για το Πρόγραμμα Δράσης του Κλάδου, με δεδομένο ότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση στην Ολομέλεια των Προέδρων (10/2), παρά την επιμονή της ΑΣΕ.
Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) καταθέσαμε και στο Δ.Σ. της ΔΟΕ την πρόταση που καταθέσαμε στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων (22/1-8/2), στα Δ.Σ. και στην Ολομέλεια Προέδρων, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένο Πλαίσιο Πάλης και Πρόγραμμα Δράσης που συμπυκνώνεται στους παρακάτω σταθμούς:
1.  Προχωράμε σε πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των συνάδελφων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις εξελίξεις στην Παιδεία (π.χ. έκδοση ενημερωτικού υλικού, ανακοινώσεων, πανό, εξορμήσεις, συζητήσεις στα σχολεία, ενημερώσεις γονέων & συνεντεύξεις τύπου).
2.  Τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ πραγματοποιούμε Παναττική σύσκεψη Συλλόγων, ΕΛΜΕ και Επιτροπών Αναπληρωτών για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα μέτρα για την Παιδεία, τους πλειστηριασμούς, για τη διεκδίκηση μόνιμων διορισμών και την προετοιμασία πανεργατικής απεργίας, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
3.  Μέσα στον Φλεβάρη προχωράμε σε συσκέψεις αναπληρωτών συναδέλφων σε επίπεδο σωματείου.
4.  Συμμετέχουμε στις 20 Φλεβάρη, μαζί με όλα τα συνδικάτα, στις κινητοποιήσεις ενάντια στη δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας επί Υπουργίας Βρούτση–Ν.Δ.
5.  Στις 21 Φλεβάρη απαντάμε μαχητικά με κινητοποίηση στο Υπουργείο Πλειστηριασμών (Οικονομικών), όταν θα ξεκινήσουν ξανά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, για να προστατεύσουμε τη λαϊκή περιουσία.
6.  Από 26 Φλεβάρη έως 2 Μάρτη προχωράμε σε εβδομάδα δράσης με θέμα: «Εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – ΟΧΙ στα κριτήρια απολύσεων αναπληρωτών – εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών». Η εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη με Παναττική Σύσκεψη αναπληρωτών στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ και κορυφώνουμε την Παρασκευή 2 Μάρτη με συγκεντρώσεις των Σωματείων μας στο Υπ. Παιδείας στις 13.00 (αποφασίζουμε για διευκόλυνση των συνάδελφων 2ωρη στάση εργασίας 11:30 – 1:15 για το πρωινό ωράριο και 3ωρη στάση εργασίας 1:15 – 4:00 για το απογευματινό ωράριο). 1 και 2 του Μάρτη πραγματοποιούμε αντίστοιχη Συγκέντρωση στις έδρες των Περιφερειών σε όλη τη χώρα.
7.  Με δεδομένο ότι καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ η πρότασή μας για νέα πανεργατική απεργία το πρώτο 15νθήμερο του Μάρτη, συντονίζουμε τα βήματά μας με Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Ε.Κ. του Ιδιωτικού Τομέα στις πρωτοβουλίες που θα πάρουν το επόμενο διάστημα.
8.  Σε κάθε περίπτωση, εάν και όποτε έχουμε κατάθεση νομοσχεδίου με αντιδραστικές – αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, προχωράμε σε νέες έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις. Απαντάμε δυναμικά με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν κατέληξε ούτε στη σημερινή συνεδρίαση σε καμία απόφαση για την παραπέρα πορεία του Κλάδου.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την κινητοποίηση στις 2/3 για τους διορισμούς. Είναι θετικό ότι και οι άλλες δυνάμεις υιοθέτησαν, παρά τις διαφοροποιήσεις τους ως προς τη μορφή, την πρόταση της ΑΣΕ για Πανελλαδική Κινητοποίηση τη μέρα αυτή που είχαμε καταθέσει ήδη από τις 23/1 με την πρότασή μας στους Συλλόγους.
Η πρότασή μας ήταν στάση εργασίας από τις 11.30-4.00 με συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας στην Αθήνα στη 1 μ.μ., στο Υπ. Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη και σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα. Φυσικά εφόσον αυτή η πρόταση υιοθετούνταν από το Δ.Σ. της ΔΟΕ, ο κάθε Σύλλογος μπορούσε να τη διευρύνει χρονικά ανάλογα με τον σχεδιασμό του.
Δυστυχώς, η πρότασή μας δεν υιοθετήθηκε τελικά. Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ πρότειναν διευκολυντική στάση εργασίας. Οι παρατάξεις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΑΕΕΚΕ και ΕΡΑ πρότειναν στο Δ.Σ. της ΔΟΕ 24ωρη απεργία τη μέρα αυτή, πρόταση όμως που δεν την είχαν καταθέσει στις πολύ πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις! Υπενθυμίζουμε δε ότι η ενιαία παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ (ΑΕΕΚΕ-ΕΡΑ), μαζί με ΔΑΚΕ–ΔΗ.ΣΥ., καταψήφισε δύο φορές την πρόταση της παράταξής μας (ΔΑΣ) για πανεργατική Απεργία (!), μία για τις 12/1 και μία για τις 14/3 που προτάθηκε μόλις πριν λίγες μέρες.
Η στάση αυτών των δυνάμεων, που για μεγάλο χρονικό διάστημα τα «βρίσκουν» σε πολύ σοβαρά ζητήματα (κοινά πλαίσια και εισηγήσεις κ.ά.) να μη συμφωνήσουν σε μια μορφή πάλης για τις 2/3, έστω και διαφορετική από τη δική μας, ώστε να διευκολύνουν την κινητοποίηση των συναδέλφων για το καίριο ζήτημα των μόνιμων διορισμών και την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων, αποδεικνύει ότι στη φάση αυτή δεν ήθελαν να βγει καμία κινητοποίηση!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Συνεχίζουμε να παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της Κινητοποίησης στις 2/3 σε όλη τη χώρα, καθώς και της εβδομάδας δράσης από 26/2 ως και 2/3.
Συνεχίζουμε με Γ.Σ. και αποφάσεις Δ.Σ. για κλιμάκωση της πάλης μας απέναντι στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΣΕΒ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, προετοιμάζουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον Κλάδο μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την Παιδεία (αξιολόγηση, Λύκειο, νέες δομές κ.α.).
Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τη διευρυμένη πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ να κηρύξει άμεσα τρίωρη στάση εργασίας και να καλέσει σε συμμετοχή στην Κινητοποίηση στις 2/3.
Σε κάθε περίπτωση καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Κινητοποίηση 2/3 σε όλη την Ελλάδα!
Όλοι και Όλες στον ΑΓΩΝΑ, στη ΔΡΑΣΗ των ΣΥΛΛΟΓΩΝ!
Εκεί είναι η ΔΥΝΑΜΗ μας!
Αθήνα, 14/2/2018