Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας: Ενημερωτικό δελτίο για ζητήματα του Συλλόγου μας


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σ/φοι, 

Μαζί με τις ευχές μας για ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, σας στέλνουμε και ένα τελευταίο ενημερωτικό δελτίο για ζητήματα του Συλλόγου μας.

Σε άδεια έδρανα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη η Τακτική Συνεδρίαση του Συλλόγου μας και μέσα σε ένταση, καθώς δεν είχαν καθοριστεί με ευθύνη του Προεδρείου, ημερήσια διάταξη και θεματολογία, ενώ επέδειξε μία φοβερή αδυναμία συντονισμού της συζήτησης που ακολούθησε - φαινόμενο συχνό τον τελευταίο χρόνο - με τον καθένα να πετάγεται όποτε ήθελε και να "πηδάει" από το ένα θέμα στο άλλο, χωρίς συνέχεια και κατάληξη.

Από τις 18/5 που έγινε η πρώτη ενημέρωση για τον ορισμό μόνο της ημερομηνίας της Τ.Γ.Σ., πέρασε ένας ολόκληρος μήνας μέχρι να επικαιροποιήσει ο πρόεδρος ημερομηνία και χώρο διεξαγωγής και μόνο μετά από επίμονη παρέμβασή μας (μόλις την Παρασκευή το απόγευμα, 15/6, για την Δευτέρα, 18/6 !!!), κυριολεκτικά στο παρά 5, αφαιρώντας μάλιστα αυθαίρετα ένα από τα τρία θέματα που προτείναμε (!), αυτό των εξελίξεων στην Προσχολική Αγωγή (τα άλλα δύο ήταν "οι Νέες Δομές στην Εκπ/ση" και "η Αφαίρεση της Παιδαγωγικής Επάρκειας από το Πτυχίο") και προσθέτοντας τον "Ετήσιο Απολογισμό".

Ακόμη κι έτσι, υπήρξε μεγάλη προχειρότητα στην παρουσίαση του απολογισμού, που ήταν ελλιπέστατος και δεν άφησε κανένα περιθώριο κριτικής εκ μέρους των Παρατάξεων, αλλά και μεμονωμένων σ/φων, που θα θέλανε να τοποθετηθούν. Ως παράταξη, είχαμε θέσει και παλαιότερα στο Δ.Σ. τις ενστάσεις μας για τον τρόπο που ο Πρόεδρος συντονίζει τις Συνελεύσεις και ζητήσαμε ν' ακολουθείται "η πεπατημένη" και δε φανταστήκαμε ότι θα επαναλαμβανόταν η διαδικασία (και μάλιστα σε Τακτική Γενική Συνέλευση) με τη μορφή της "ψιλοκουβεντούλας".

Επειδή στη Συνέλευση, σ/φος ζήτησε να τοποθετηθούμε ως Δ.Σ. στο θέμα της συμφωνίας για το Μακεδονικό, συνεδριάσαμε μία τελευταία φορά, προκειμένου να "συνδιαμορφώσουμε" ένα κείμενο. 

Η ΔΑΚΕ κατέβασε ένα μικρό κείμενο όπου εστίαζε μόνο στ’ ονοματολογικό, η ΔΗΣΥ περίμενε να συνδιαμορφώσουμε κάτι, η ΕΡΑ τοποθετήθηκε χωρίς κείμενο (στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ), οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν κατέβασαν τίποτε, λόγω βεβαιότητας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε κοινό τόπο στο ζήτημα (δήλωση που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, ωστόσο), εμείς καταθέσαμε το ακόλουθο, το οποίο τελικά ψήφισαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, άρεσε στη ΔΗΣΥ, αλλά δεν το ψήφισε, λόγω των πολλών αναφορών σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και απέρριψε η ΔΑΚΕ, που θεωρεί όντως οικογένειά μας ΝΑΤΟ κι ΕΕ, παράγοντες "ειρήνης και σταθερότητας" ανά την υφήλιο και θέλει να δει και την ΠΓΔΜ εντός τους (όπως κι η ΔΗΣΥ εξάλλου).

ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ καταγγέλλει τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, επειδή:

α) Δεν ανταποκρίνεται στην ιστορική αλήθεια και δεν πληροί τις προϋποθέσεις καλής γειτονίας κι ειρηνικής συνύπαρξης, αφού δεν ικανοποιεί το σύνολο των επίμαχων ζητημάτων: σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων (erga omnes), εξάλειψη αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας και μη αποδοχή ανιστόρητων εννοιών περί "μακεδονικού έθνους" και "μακεδονικής γλώσσας"

β) Το όλο εγχείρημα αναγνώρισης του νέου ονόματος της Π.Γ.Δ.Μ., επισπεύστηκε κάτω από τις πιέσεις ΝΑΤΟ κι Ε.Ε., προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στην "οικογένειά" τους (γεγονός που αρχικά αρνιόταν η κυβέρνηση, ενώ τώρα, θα μεσολαβήσει ως "συστατική επιστολή"), ώστε να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί τους, για να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια και να ισχυροποιηθεί η θέση τους έναντι των ανταγωνιστών τους, Ρωσίας και Κίνας.

γ) Η αποδοχή τού νέου ονόματος κι η επακόλουθη ένταξη της χώρας αυτής στις λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ-Ε.Ε., εντείνει την ανασφάλεια και οδηγεί σε αποσταθεροποίηση την περιοχή, αφού αποδείχτηκε διαχρονικά ότι η εμπλοκή τους στις διακρατικές διαφορές οδηγεί σε συρράξεις κι επεμβάσεις, ενώ σ’ οποιοδήποτε διμερές πρόβλημα (αμφισβητήσεις συνόρων/συνθηκών, παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, ανακίνηση ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων), νίπτουν τας χείρας τους, ως Πόντιοι Πιλάτοι.

δ) Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι με αυτές τις επιλογές θα ενισχυθεί η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας ("γεωστρατηγικό μεντεσέ" μάς αποκάλεσε "κολακευτικά" ο Αμερικανός Πρέσβης), η συμφωνία, σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε μεγάλο γεωστρατηγικό στόχο (σε περίπτωση γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου), αλλά και ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε άλλες περιοχές τού πλανήτη κι αιματοκυλίσματος των λαών.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ