Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας: Ανακοίνωση-Καταδίκη της απόφασης της δημοτικής αρχής του Δήμου Νάουσας να παραχωρήσει δημοτικό χώρο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής



Βέροια, 10/5/2019
Ως εκπαιδευτικοί που έχουμε την ευθύνη να διδάξουμε στους μαθητές μας την ιστορική αλήθεια και ως δημοκρατικοί πολίτες καταδικάζουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής του Δήμου Νάουσας να παραχωρήσει δημοτικό χώρο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης.
Τέτοιες μέρες πριν 74 χρόνια έληξε ο Β΄ΠΠ με τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας. Ένας πόλεμος που άφησε πίσω του πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, εκατομμύρια ορφανά παιδιά και ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή.
Ενέργειες όπως η παραχώρηση δημοτικών χώρων για την προώθηση της φασιστικής-ναζιστικής ιδεολογίας είναι απαράδεκτες και προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού στην Ευρώπη αλλά και στην πατρίδα μας με τις εκατοντάδες πόλεις και χωριά που καταστράφηκαν, τα χιλιάδες θύματα από τις θηριωδίες των ναζί –φασιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους. Είναι προσβολή στους αγώνες του λαού μας για την Απελευθέρωση την περίοδο της Κατοχής.
Τέτοιες ενέργειες ξεπλένουν τα εγκλήματα της ναζιστικής Χ.Α. ενάντια σε πρωτοπόρους εργάτες, σε μετανάστες, σε μαθητές και  εκπαιδευτικούς που ορθώνουν το ανάστημά τους και αποκαλύπτουν το βρόμικο ρόλο της.
Καλούμε κάθε δημοτική αρχή στη χώρα μας να  μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Να μην κρύβεται πίσω από το επιχείρημα ότι η Χ.Α. είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα που  εκπροσωπείται στη Βουλή και να αναλάβει  την ευθύνη που της αναλογεί στο ξέπλυμά της.
Τέλος, καλούμε κάθε πολίτη της περιοχής μας που αισθάνεται δημοκράτης, κάθε πολίτη που δε θέλει ο τόπος του να μολύνεται από τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και των άλλων φορέων και σωματείων και να παραβρεθούν την Κυριακή 12/5 και ώρα 6:30 έξω από τη ΒΕΤΛΑΝΣ στη Νάουσα. 
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ