Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας: Γιατί είναι κρίσιμη η ψήφος μας για το συνέδριο της ΔΟΕ;


Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, 

Το συνέδριο της ΔΟΕ γίνεται μεσούσης της προεκλογικής περιόδου με ορατή την επικείμενη κυβερνητική αλλαγή.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης δεν έχει τίποτα να προσδοκά ούτε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Μόνο το ισχυρό ταξικό κίνημα μπορεί να ορθώσει τείχος στη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Συνάδελφε, είτε είσαι μόνιμος/η και πολύ περισσότερο αν είσαι αναπληρωτής/τρια, η συμμετοχή σου και η επιλογή σου είναι κρίσιμο ζήτημα. Γιατί:

Ø Απ’ αυτές τις εκλογές, θα κριθεί τι Ομοσπονδία θα έχουμε τα επόμενα 2 χρόνια.

Ø Τώρα είναι στα δικά μας χέρια να αλλάξουμε την κατάσταση! Αφορά τον αγώνα για την ίδια τη ζωή μας.

Ø Δεν μας αξίζει μια συνδικαλιστική ηγεσία στη ΔΟΕ που χαρακτηρίζει το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών «λαϊκισμό και ουτοπία» (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΡΑ/ΑΕΚΕΕ).

Ø Μας αξίζει και χρειαζόμαστε μια μαχόμενη Ομοσπονδία! Όπλο στα χέρια των εκπαιδευτικών και όχι ουρά του υπουργείου και υποχείριο της εκάστοτε κυβέρνησης!

Ø Μια Ομοσπονδία που δεν θα  βάζει πλάτη για να περνούν οι αντιλαϊκές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Που θα στηρίζει το πιο δυναμικό κομμάτι του κλάδου μας, τους αναπληρωτές συναδέλφους μας.

Ø Μια Ομοσπονδία που δεν  θα συνεχίσει να καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν βελτιωτική κι ανατροφοδοτική αξιολόγηση αλλά και για δικαστικές διεκδικήσεις χωρίς αγώνες που έχουν πάντα την ίδια αρνητική κατάληξη (δικαστική διεκδίκηση 13ου-14ου μισθού).

Ø Που θα εναντιωθεί και θα στηρίξει ένα δυνατό ΟΧΙ, σε κάθε επιχειρούμενη προσπάθεια επιβολής της Αξιολόγησης – Χειραγώγησης - Κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών.

Στο συνέδριο αυτό, αν η πρόταση που καταθέτουν ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ και ΕΡΑ για την αξιολόγηση υπερψηφιστεί, τότε ένας ολόκληρος κλάδος θα συρθεί, με ευθύνη αυτών των παρατάξεων, κυριολεκτικά στο σφαγείο.

Αντίθετα είναι επιτακτική η ανάγκη να υπερψηφιστεί στο συνέδριο η πρόταση που καταθέτει η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ) για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Είναι ανάγκη, τον Σεπτέμβρη να έχουμε στη φαρέτρα μας, ψηφισμένο το όπλο της απεργίας-αποχής από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Με το χέρι στην καρδιά και με κάθε ειλικρίνεια σε καλούμε να σκεφθείς:

Ψηφίζοντας ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) και ΕΡΑ ψηφίζεις αντιπροσώπους που στο συνέδριο μας θα ψηφίσουν υπέρ της αξιολόγησης.

Αντίθετα υπερψηφίζοντας την  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ)-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ψηφίζεις αντιπροσώπους που θα ψηφίσουν, με συνέπεια και σταθερότητα στις αρχές τους, υπέρ της απεργίας-αποχής.

Ψηφίζεις τη συνδικαλιστική δύναμη που θα τη βρεις κι αύριο δίπλα σου, να αγωνίζεται στο πλευρό σου, ενάντια σε όσα μαυρίζουν τη ζωή και τα όνειρά μας.
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι, σας καλούμε να στηρίξετε την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Να μας κρίνετε για τις θέσεις και τη δράση μας. Σας καλούμε να ξεπεράσουμε τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που άλλοι επιθυμούν να στήσουν μεταξύ μας και να κρίνουμε σαν εργαζόμενοι της βάσης, που σηκώνουν όλο μα όλο το φορτίο, της επί χρόνιας ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι υποψήφιοι με την 
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ)-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ