Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας: Αναφορικά με τις πιέσεις που ασκούνται σε συναδέλφους και τη στάση των άλλων δυνάμεων στον ΣΕΠΕ Ημαθίας


Αναφορικά με τις πιέσεις που ασκούνται σε συναδέλφους και τη στάση των άλλων δυνάμεων στον ΣΕΠΕ Ημαθίας

Βέροια, 2/4/2020
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Καταθέσαμε στις 1/4/2020 τις θέσεις μας ως ΑΣΕ (ΠΑΜΕ), στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας αναφορικά με τις πιέσεις που ασκούνται σε συναδέλφους για συμμετοχή στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση, με τη μία πλατφόρμα ή την άλλη αλλά και για υποχρεωτική αξιοποίηση συγκεκριμένης πλατφόρμας σύγχρονης διδασκαλίας και ζητήσαμε από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να τοποθετηθούν για να βγάλει ο Σύλλογός σχετική απόφαση.
Η ΔΗΣΥ δε βρήκε μία λέξη να πει για το ψήφισμα, πέραν του να μας ασκήσει κριτική για δήθεν έλλειψη ενημέρωσης, αφού για το θέμα - λέει πάντα η ΔΗΣΥ - έχει τοποθετηθεί η ΔΟΕ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος (ΔΑΚΕ) που έγραψε χαρακτηριστικά πως η ΔΟΕ έχει υπερκαλύψει το θέμα με προγενέστερες αποφάσεις της.
Η ΕΡΑ αρκέστηκε σε γενικόλογες τοποθετήσεις χωρίς μέχρι στιγμής να δηλώσει αν στηρίζει ή όχι το ψήφισμα.
Και πάνω που τα έγραφαν όλα αυτά, δημοσιεύεται στη σελίδα της ΔΟΕ σημερινή (2/4/2020) απόφαση της Ομοσπονδίας για το θέμα (σας την επισυνάπτουμε) κι αυτοί που πριν 2 λεπτά έλεγαν πως δεν υπάρχει καν αντικείμενο συζήτησης, τώρα ζητούν να σταλεί στα σχολεία και μάλιστα άμεσα η σημερινή απόφαση της Ομοσπονδίας.
Παραθέτουμε, προς ενημέρωσή σας, την τοποθέτηση της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) μετά από αυτή την εξέλιξη:
«Συνάδελφοι του Δ.Σ.,
τώρα που έβγαλε απόφαση η ΔΟΕ ανακαλύψατε ότι πράγματι υπάρχει θέμα και ανάγκη αυτή να σταλεί άμεσα (εξυπακούεται) στα σχολεία. Πριν λίγα λεπτά που δεν είχε δημοσιοποιηθεί η απόφαση της Ομοσπονδίας θέμα για εσάς δεν υπήρχε και εν πάση περιπτώσει - σύμφωνα με τα λεγόμενά σας – το όποιο ζήτημα είχε υπερκαλυφθεί από τις προγενέστερες αποφάσεις της ΔΟΕ.
Συνάδελφοι των άλλων παρατάξεων του Δ.Σ.,
με το να αντιλαμβάνεστε τον ρόλο του Συλλόγου και κατά συνέπεια και τον δικό σας ως διακομιστή της αλληλογραφίας και των αποφάσεων της ΔΟΕ, αναιρείτε την ίδια την ουσία ύπαρξης του Σωματείου, το οποίο πρέπει να έχει τη δική του φωνή, άσχετα αν αυτή συμπλέει - όπως εν προκειμένω - ή διαφέρει από τις αποφάσεις της ΔΟΕ.
Εμείς καταθέσαμε ένα ψήφισμα. Πείτε ποιος το στηρίζει και ποιος όχι για να δούμε αν συγκεντρώνει ή όχι την απαραίτητη πλειοψηφία.
Και κάτι τελευταίο. Τις ανακοινώσεις της ΑΣΕ καλό θα είναι να τις μελετάτε καλά. Αν το είχατε κάνει θα καταλαβαίνατε πως όλες οι τοποθετήσεις και οι ενέργειές μας κινούνταν μέσα στο πλαίσιο που βάζουμε ως ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) για όλα τα ζητήματα και για το θέμα της συζήτησής μας».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Είναι σημαντικό και σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να βγαίνουν συμπεράσματα για τον ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ μέσα στα σωματεία. Εμείς από την πλευρά μας με όλες μας τις δυνάμεις θα παλεύουμε για σωματεία που θα αγωνίζονται και θα διεκδικούν όσα μας αξίζουν, για δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
Γι’ αυτό εξάλλου και δεν σωπάσαμε όλο αυτό το διάστημα, ούτε περιμέναμε οδηγίες προς ναυτιλομένους από Υπουργείο, ΔΟΕ και Συντονιστές, αλλά ενημερώναμε συνέχεια για όλες τις εξελίξεις και μοιραστήκαμε μαζί σας ό,τι υλικό είχαμε στη διάθεσή μας, για να διευκολύνουμε την επικοινωνία σας με τους μαθητές σας.
Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί!
Τα Σωματεία δεν είναι σε αναστολή λειτουργίας!
Τα εκλεγμένα μέλη της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας
Κοκοζίδου Άννα
Χατζησάββας Παναγιώτης