Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ                 Βέροια  29-10-2020

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ                          Αρ. Πρωτ.: 557

Τηλέφωνο     : 2331026286

FAX  : 2331026286                                                                     

e-mail  : ekpeima@gmail.com                        ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη

Ιστολόγιο   : ekpeima.blogspot.com      

 ΘΕΜΑ: Απόσυρση υποψηφιοτήτων από τις ηλεκτρονικές εκλογές και κάλεσμα για ΑΠΟΧΗ από τις υπηρεσιακές εκλογές

 Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας εκφράζει  την αντίθεσή  του  στον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που  το ΥΠΑΙΘ αποφάσισε  να διεξαχθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020.

Με βάση τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας, όπως αυτές αποτυπώνονται στο Δελτίο Τύπου της 23/10/2020 που σας επισυνάπτουμε, σας δηλώνουμε ότι :

1.   Όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις απέσυραν όλες τις υποψηφιότητες για το ΠΥΣΠΕ Ημαθίας τώρα που το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε «ηλεκτρονικές εκλογές». Αντίστοιχες αποσύρσεις των υποψηφιοτήτων για ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ κατατέθηκαν και από τη ΔΟΕ.

2.  Καλούμε όλους/ες τους συναδέλφους σε ΑΠΟΧΗ από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, στην οποία εμμένει η Υπουργός Παιδείας.

3.  Καλούμε τους συναδέλφους-μέλη του συλλόγου μας να μη δεχτούν να γίνουν μέλη εφορευτικών επιτροπών. Έχοντας τη συνδικαλιστική κάλυψη από το σωματείο μας και την Ομοσπονδία, να μην υποκύψουν σε ενδεχόμενες πιέσεις για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία

     Καλούμε, στην κρίσιμη αυτή στιγμή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναθεωρήσει τη στάση της και να προχωρήσει σε:

  • Αναβολή της πραγματοποίησης των εκλογών (δυνατότητα που προκύπτει από πρόσφατη διάταξη νόμου), εξ αιτίας των δυσμενών επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν και μέχρι να υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες πραγματοποίησης μιας ανεμπόδιστης προεκλογικής παρουσίας των υποψήφιων στα σχολεία και διεξαγωγής δια ζώσης των εκλογών.
  • Παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι την εκλογή νέων.

·         Πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας δια ζώσης και όχι με ηλεκτρονικό ,σε εργάσιμη ημέρα μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Σας επισυνάπτουμε για ενημέρωση το Δελτίο Τύπου της ΔΟΕ της 23/10/2020 για ενημέρωσή σας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ                                      ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ