Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ                                Βέροια  29/9/2023

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ                                            Αρ. Πρωτ.: 6

Τηλέφωνο: 2331026286

FAX : 2331026286                                                                                    

e-mail : ekpeima@gmail.com                              ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

Ιστολόγιο : ekpeima.blogspot.com                         

ΘΕΜΑ : ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Υπουργείο Παιδείας  επιχειρεί να μανατζάρει τον εκπαιδευτικό κλάδο με το καρότο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης , τις εικονικές αυξήσεις μισθών και το ξεπάγωμα των τριετιών από το...2027!.....

  Αθόρυβα και παράλληλα συνεχίζει να εφαρμόζει και το μαστίγιο της υπουργίας Κεραμέως: οι διευθυντές οφείλουν να ορίσουν μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές, οι εκπαιδευτικοί, όπως ορίζει ο νόμος, οφείλουν να επεξεργαστούν τα πεδία της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας τους, οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι οφείλουν να αξιολογηθούν, ώστε να μονιμοποιηθούν. 

  Αυτό όμως που πραγματικά οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί είναι η πίστη στις επιτυχίες του κλάδου μας. Παρά τη τρομοκρατία, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τις απανωτές αγωγές, διατηρήθηκαν οι ελπίδες μας ζωντανές. Παρακολουθούμε τις έκτακτες συνελεύσεις που καλεί η ΔΟΕ όλους τους τοπικούς συλλόγους να προκηρύξουν, ώστε να θυμηθούμε πως:

- τα ενιαία κείμενα είναι ακόμη σε ισχύ και η εφαρμογή τους δεν επέφερε ΚΑΜΙΑ απολύτως νομική συνέπεια σε όποιους/ες τα εφάρμοσαν.

- η απεργία αποχή από τον ορισμό και τα καθήκοντα των ενδοσχολικών συντονιστών και των μεντόρων είναι επίσης ακλόνητη και σε ισχύ.

- η απεργία αποχή από την προσχηματική αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών είναι και αυτή σε ισχύ.

  Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου συγκεντρωνόμαστε στο αμφιθέατρο του 16ου ΔΣ Βέροιας στις 18:00 μ.μ.. Μαθαίνουμε για τα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας. Σταματάμε την παραφιλολογία του ΥΠΑΙΘΑ, των ΕΔΕ, των προστίμων και των απειλών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                       ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ                                      ΓΚΟΓΚΑ ΕΛΕΝΗ