Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

ΔΟΕ: Δράσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην 88η Δ.Ε.Θ.

Αρ. Πρωτ. 53 Αθήνα 30/8/2024

Προς: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: «Δράσεις του  Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε.  στην 88η  Δ.Ε.Θ.»

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συμμετέχοντας στις δράσεις των εργαζομένων, στο πλαίσιο της 88ης Δ.Ε.Θ., πραγματοποιεί συγκέντρωση των Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε στα γραφεία της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51) το Σάββατο 7  Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10.30 π. μ. στην οποία καλούνται να συμμετέχουν  συνάδελφοι μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων της Κεντρικής Μακεδονίας.

              Καλούμε τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν αποφασιστικά, μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση συνδικάτων που πραγματοποιεί η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, την ίδια ημέρα στις 6.00 μ.μ..

ΔΟΕ: Δελτίο Τύπου από την Σύσκεψη των Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., Α.Σ.Γ.Μ.Ε. για το σοβαρό ζήτημα των συμπτύξεων-συγχωνεύσεων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, που προωθεί επιθετικά το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Αρ. Πρωτ. 52                   30/8/2024

Δελτίο Τύπου από την Σύσκεψη των Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., Α.Σ.Γ.Μ.Ε. για το σοβαρό ζήτημα των συμπτύξεων-συγχωνεύσεων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, που προωθεί επιθετικά το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29/8/2024, στα γραφεία της Δ.Ο.Ε.,  σύσκεψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με τη Συνομοσπονδία των Γονέων για να συζητηθούν και να οργανωθούν τα βήματα αντίδρασης στην αντιπαιδαγωγική επίθεση Κυβέρνησης και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για τις εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα.

ΑΣΕ Ημαθίας: Κυβέρνηση και Υπουργός Παιδείας «πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα» λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Κυβέρνηση και Υπουργός Παιδείας «πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα» λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς…

Η Κυβέρνηση και ο εξαφανισμένος Υπουργός Παιδείας που απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς αρνούμενος να συναντήσει τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για να ακούσει από πρώτο χέρι τα μεγάλο προβλήματα των σχολείων, μάλλον βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου…

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΔΟΕ: Για τις συλλογικές αιτήσεις των διορισμένων του 2020 και 2021 που θα κατατεθούν στις ΔΙ.Π.Ε.

Αρ. Πρωτ. 51 Αθήνα 29/8/2024

Προς: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Για τις συλλογικές αιτήσεις των διορισμένων του 2020 και 2021 που θα κατατεθούν στις ΔΙ.Π.Ε.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι προχωρούμε συντεταγμένα, τις επόμενες μέρες, στη συνέχιση της  υλοποίησης της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για μαζικές, συλλογικές αιτήσεις  προς τις ΔΙ.Π.Ε., των νεοδιόριστων του 2020 και του 2021, μετά την απόφαση 1510/2024 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που ακύρωσε τις ανακλήσεις των διαπιστωτικών πράξεων των συναδέλφων – ισσών στη Δυτική Αττική. Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων. Το αμέσως επόμενο διάστημα αντίστοιχη κίνηση θα γίνει και για τους νεοδιόριστους του 2022.

Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση, ανοίγει ο δρόμος, κατ’ αρχάς για όσους/όσες διορίστηκαν το 2020 και το ίδιο απαιτούμε και για τους διορισθέντες του 2021, δηλαδή  να εκδοθούν οι διαπιστωτικές τους πράξεις. Με πρώτο βήμα τη συλλογική αίτηση προς τις ΔΙ.Π.Ε. και με επόμενο, εφόσον απαιτηθεί, την προσφυγή προς τα διοικητικά δικαστήρια απαιτούμε και θα επιβάλουμε την μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων που έχει θέσει σε ομηρεία το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

ΔΟΕ: Για την απόρριψη των αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών

Αρ. Πρωτ. 50 Αθήνα 28/8/2024

Προς: Το Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Κοιν.: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Για την απόρριψη των αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την καταστρατήγηση από το Υ.ΠΑΙ.ΘΑ. της απόφασης του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. για έγκριση  των αιτήσεων μετάταξης συναδέλφων και συναδελφισσών που επιθυμούν την μετακίνηση τους σε φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για μια άδικη και πρωτοφανή ενέργεια η οποία αγνοεί τον αποφασιστικό ρόλο του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου και αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τους εκπαιδευτικούς σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα.

Απαιτούμε να επανεξεταστούν όλες οι ενστάσεις από το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. που συνεδριάζει την Πέμπτη 29/8 και να προχωρήσει η έγκριση όλων των μετατάξεων των συναδέλφων/ισσών όπως είχαν δρομολογηθεί από την προγενέστερη απόφαση του Συμβουλίου και να ενταχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας.

 



ΔΟΕ: Στήριξη - κάλεσμα στην κινητοποίηση των ΣΕΠΕ της Δυτικής Αττικής την Πέμπτη 29/8 στις 9 π.μ. στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 82, Ελευσίνα)

Αρ. Πρωτ. 49 Αθήνα 28/8/2024

Προς: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Στήριξη - κάλεσμα στην  κινητοποίηση των ΣΕΠΕ της Δυτικής Αττικής την Πέμπτη 29/8 στις 9 π.μ. στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 82, Ελευσίνα)

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει και καλεί στην κινητοποίηση των ΣΕΠΕ της Δυτικής Αττικής την Πέμπτη 29/8 στις 9π.μ. στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 82, Ελευσίνα).

ΔΟΕ: Για τις αντικαταστάσεις των προϊσταμένων του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ναυπλίου και του 4ου Νηπιαγωγείου Χολαργού

Αρ. Πρωτ. 48 Αθήνα 28/8/2024

Προς: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Για τις αντικαταστάσεις των προϊσταμένων του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ναυπλίου και του 4ου Νηπιαγωγείου Χολαργού

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στέκεται στο πλευρό της προϊσταμένης του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ναυπλίου και της προϊστάμενης του 4ου  Νηπιαγωγείου Χολαργού που αντικαταστάθηκαν με απόφαση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και Β΄ Αθήνας παράτυπα, επειδή συμμετείχαν στην συλλογική απόφαση της Δ.Ο.Ε. για απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Το δικαίωμα των εργαζομένων να συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους, να απεργούν, είναι αδιαπραγμάτευτο και συνταγματικά καταχωρημένο.

ΔΟΕ: Να κατοχυρωθεί άμεσα το δικαίωμα μετάθεσης σε όλους ανεξαιρέτως τους/τις νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες

Αρ. Πρωτ. 47 Αθήνα 28/8/2024

Προς: Τoν Υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη Κυριάκο

Κοιν: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Να κατοχυρωθεί άμεσα το δικαίωμα μετάθεσης σε όλους ανεξαιρέτως τους/τις νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες

Αρκετοί εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 50/1996 και τις μετέπειτα τροποποιήσεις του.

Πρόκειται, κατά βάση, για εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών με αναπηρία ή χρήζουν ειδικής θεραπευτικής αγωγής, καθώς και για εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους αντίστοιχα προβλήματα. Με προσωπικές θυσίες, επί δεκαετίες στήριξαν την λειτουργία των σχολείων ως συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί παρ’ όλες τις προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν, αλλά και τις δυσκολίες που τους δημιουργούσε το κράτος λόγω της πολυετούς αδιοριστίας.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Για τη συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας με τους αιρετούς για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ        Βέροια 20-8-2024

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ               Αρ. Πρωτ.: 44

Τηλέφωνο: 2331026286

e-mail: ekpeima@gmail.com                ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη 

Ιστολόγιο: ekpeima.blogspot.com               

                                                                 ΚΟΙΝ: ΜΜΕ 

 

Θέμα: Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας με τους αιρετούς για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 19/8/2024 στα γραφεία του ΣΕΠΕ Ημαθίας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας με τους 2 αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ Ημαθίας. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι: Χατζησάββας Παναγιώτης (Πρόεδρος), Κοκοζίδου Άννα (Γ. Γραμματέας), Γκόγκα Ελένη (Αντιπρόεδρος), Κελεπούρης Μιχαήλ (Μέλος) και Τσεχελίδης Ιωάννης (Μέλος) και οι δύο αιρετοί (Βασιλείου Αντώνιος και Σταμάτης Σωτήριος).

Στην ενημέρωσή τους οι αιρετοί δήλωσαν πως δεν είχαν καμία ενημέρωση για την κατάργηση τμήματος στο 5ο Νηπιαγωγείο Βέροιας και πως το θέμα το πληροφορήθηκαν διαβάζοντας την ανακοίνωση του Συλλόγου μας.

Σε ό,τι αφορά τη φερόμενη λίστα με συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων για την οποία έκανε λόγο η Προϊσταμένη της ΔΙ.Π.Ε. Ημαθίας κ. Γώτη στην πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, δήλωσαν πως δε γνωρίζουν κάτι και δεν έχουν ως τώρα καμία ενημέρωση. Δεσμεύτηκαν πως στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ημαθίας θα ζητήσουν να ενημερωθούν και με τη σειρά τους θα ενημερώσουν άμεσα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αποτελούν αιτία πολέμου! Συσπειρωμένοι γύρω από τον Σύλλογό μας και με όπλο τις συλλογικές μας αποφάσεις να αγωνιστούμε για να σταματήσει η διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.

Δε θα επιτρέψουμε να θυσιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών στη λογική του κόστους!

Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν!

Αγώνας για ένα Δημόσιο Σχολείο που θα χωράνε όλα τα παιδιά, που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                   ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ


Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Πρόσκληση στους αιρετούς για ενημέρωση για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ        Βέροια 14-8-2024

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ               Αρ. Πρωτ.: 43

Τηλέφωνο: 2331026286

e-mail: ekpeima@gmail.com           ΠΡΟΣ:  Αιρετούς 

Ιστολόγιο: ekpeima.blogspot.com               ΠΥΣΠΕ Ημαθίας

                                                            ΚΟΙΝ: 1. Όλα τα μέλη

 

Θέμα: Πρόσκληση στους αιρετούς για ενημέρωση για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων

Συνάδελφοι,

με το υπ’ αρ. πρωτ. 26/29-6-2024 έγγραφο του ΣΕΠΕ Ημαθίας ζητήσαμε να ενημερώνετε άμεσα, ως οφείλετε, τον Σύλλογό μας για οποιαδήποτε επικείμενη απόπειρα συγχωνεύσεων-καταργήσεων τμημάτων στις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητας του ΣΕΠΕ Ημαθίας.

Επειδή ως τώρα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση και καμία ενημέρωση και στην πρόσφατη παράσταση του Δ.Σ. στη ΔΙ.Π.Ε. Ημαθίας η Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Γώτη μίλησε για ύπαρξη λίστας με συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων, σας προσκαλούμε στα γραφεία του Συλλόγου μας τη Δευτέρα 19/8 στις 7 μ.μ. για να μας ενημερώσετε σχετικά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαχρονική θέση του Συλλόγου μας ενάντια σε καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων και με γνώμονα αυτή τη θέση ζητάμε να σταθείτε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο απέναντι σε όλες τις περικοπές και καταργήσεις τμημάτων στην περιοχή μας. 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                   ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ


Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΣΕ Ημαθίας: Συναγερμός! Οι συγχωνεύσεις δεν θα περάσουν! Εδώ και τώρα μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα!


Συναγερμός! Οι συγχωνεύσεις δεν θα περάσουν!
Εδώ και τώρα μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα!

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας προχωρούν σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα, εξαπολύουν μια ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων/φισσών.

Συγκεκριμένα και μετά από τις εγκυκλίους Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ κ. Κατσαρού (αριθμ. 76216/Δ2/8-7-24 και αριθμ. 80483/Δ1/15-7-2024) μέσα στο κατακαλόκαιρο, οι διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων καλούνται να συγκροτήσουν στο  myschool τα τμήματα, με βάση τα τρέχοντα αριθμητικά δεδομένα του μαθητικού δυναμικού, χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψη ούτε οι παραπεμπόμενοι, ούτε την πρόβλεψη που κατετέθη στην πλατφόρμα e-eggrafes για τις αναμενόμενες εγγραφές του Σεπτεμβρίου.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για την κατάργηση ενός τμήματος στο 5ο Νηπιαγωγείο Βέροιας και την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων των νεοδιόριστων συναδέλφων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ        Βέροια 13-8-2024

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ               Αρ. Πρωτ.: 42

Τηλέφωνο: 2331026286

e-mail: ekpeima@gmail.com               ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη

Ιστολόγιο: ekpeima.blogspot.com      ΚΟΙΝ: 1. ΔΟΕ

                                                                           2. ΜΜΕ

 

Θέμα: Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για την κατάργηση ενός τμήματος στο 5ο Νηπιαγωγείο Βέροιας και την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων των νεοδιόριστων συναδέλφων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α. Για την κατάργηση ενός τμήματος στο 5ο Νηπιαγωγείο Βέροιας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας προχώρησε το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας τη Δευτέρα 12/8/2024 ενάντια στην κατάργηση ενός τμήματος στο 5ο Νηπιαγωγείο Βέροιας καθώς και για την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων των νεοδιόριστων συναδέλφων. Από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας παρόντες ήταν οι: Χατζησάββας Παναγιώτης (Πρόεδρος), Κοκοζίδου Άννα (Γραμματέας), Γκόγκα Ελένη (Αντιπρόεδρος) και Μελιόπουλος Ιωάννης (Μέλος).

F Το Δ.Σ. επισήμανε στην κ. Γώτη πως η κατάργηση ενός τμήματος στο 5ο Νηπιαγωγείο Βέροια, παρότι έχει τον ίδιο αριθμό μαθητών με πέρυσι (63), δεν είναι αποσπασματική. Έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης κατάργησης τμήματος στο 4ο Νηπιαγωγείο και εντάσσεται σε μια διαχρονική πολιτική που αντιμετωπίζει τη δημόσια Παιδεία ως κόστος και τσαλαπατά βάναυσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων. Τονίσαμε πως είναι η ίδια πολιτική που την περίοδο της πανδημίας αντί να αραιώσει τα τμήματα, προχώρησε σε αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη! Την ώρα που δαπανώνται αμέτρητα δισεκατομμύρια για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ, κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ βγάζοντας κυριολεκτικά από τη μύγα ξίγκι έχουν επιδοθεί σε ένα δίχως όρια κρεσέντο καταργήσεων, συγχωνεύσεων και συμπτύξεων τμημάτων.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΔΟΕ: Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με το νέο βρεφονηπιακό σταθμό Φιλωτίου

Αρ. Πρωτ. 43 Αθήνα 6/8/2024

Προς: Τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Κοιν.: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με το νέο βρεφονηπιακό σταθμό Φιλωτίου

Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,

στις 30/7/2024, ενημερωθήκαμε από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, ο οποίος είναι μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ότι ο Δήμος σας προτίθεται να λειτουργήσει βρεφονηπιακό σταθμό για μαθητές/τριες ηλικιών 2,5 έως 6,5 ετών παρά και ενάντια στη ρητή νομοθετική πρόβλεψη ότι οι μαθητές/τριες 4 έως 6 ετών φοιτούν υποχρεωτικά στη δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Για την άθλια ενέργεια της ΔΙ.Π.Ε. Ροδόπης να παραπέμψει σε πειθαρχικό 3 νεοδιόριστους συναδέλφους του 2021 που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ        Βέροια 5-8-2024

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ               Αρ. Πρωτ.: 41

Τηλέφωνο: 2331026286

e-mail: ekpeima@gmail.com               ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη

Ιστολόγιο: ekpeima.blogspot.com      ΚΟΙΝ: 1. ΔΟΕ

                                                                           2. ΜΜΕ

 

Θέμα: Για την άθλια ενέργεια της ΔΙ.Π.Ε. Ροδόπης να παραπέμψει σε πειθαρχικό 3 νεοδιόριστους συναδέλφους του 2021 που συμμετέχουν στην Aπεργία-Aποχή


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας καταδικάζει την  άθλια  ενέργεια της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, που, σαν λαγός του Υπουργείου, επιχειρεί να εκφοβίσει και να κλιμακώσει την επίθεση στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς παραπέμποντας στο πειθαρχικό 3 νεοδιόριστους συναδέλφους του 2021 που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή!

ΔΟΕ: Για την αυταρχική ενέργεια της ΔΙ.ΠΕ. Ροδόπης να παραπέμψει σε πειθαρχικό εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή

Αρ. Πρωτ. 40 Αθήνα 4/8/2024

Προς: τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Για την αυταρχική ενέργεια της ΔΙ.ΠΕ. Ροδόπης να παραπέμψει σε πειθαρχικό εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή.

Εν μέσω θέρους, η Διευθύντρια Π.Ε. Ροδόπης, με αυταρχικό και προκλητικό τρόπο, παραπέμπει στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο 3 νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς του 2021 που συμμετέχουν στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση σε όλες τις φάσεις της, «διότι δεν συνέπραξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση».

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

10 Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τα βήματα υλοποίησης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου με βάση την απόφαση της Δ.Ο.Ε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ        Βέροια 3-8-2024

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ               Αρ. Πρωτ.: 40

Τηλέφωνο: 2331026286

e-mail: ekpeima@gmail.com               ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη

Ιστολόγιο: ekpeima.blogspot.com

 

Θέμα: 10 Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τα βήματα υλοποίησης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου με βάση την απόφαση της Δ.Ο.Ε.


1. Ποιους αφορά η δικαστική απόφαση;

Συνολικά αφορά όλο τον Κλάδο, γιατί αποτελεί ένα ισχυρό «χαστούκι» στην τακτική του εκβιασμού που επέλεξε το ΥΠΑΙΘΑ σε σχέση με τους νεοδιόριστους, για να προωθήσει την αξιολόγηση. Συγκεκριμένα η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αφορά τους /τις νεοδιόριστους/ες του 2020 και πιο ειδικά όσους/ες έκαναν προσφυγή στη Δυτική Αττική  για την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης από τη συγκεκριμένη ΔΙ.Π.Ε. Στα πλαίσια της διαδικασίας των προσφυγών που έγιναν στις αρχές του 2023 από Δ.Ο.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. ενάντια στο σύνολο των περιπτώσεων που είχαμε ανακλήσεις των πράξεων μονιμοποίησης, αναμένουμε και αρκετές ακόμα αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις και για άλλες ΔΙ.Π.Ε.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Συλλογικά βήματα για να επιβάλουμε την εφαρμογή της απόφασης για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ        Βέροια 1-8-2024

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ               Αρ. Πρωτ.: 38

Τηλέφωνο: 2331026286

e-mail: ekpeima@gmail.com               ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη

Ιστολόγιο: ekpeima.blogspot.com      ΚΟΙΝ: 1. ΔΟΕ

                                                                           2. ΜΜΕ

 

Θέμα: Συλλογικά βήματα για να επιβάλουμε την εφαρμογή της απόφασης για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

 

Δικαίωση για χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς! - Ηχηρό «χαστούκι» για Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ οι πρώτες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Εδώ και τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι!

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

με την απόφασή του με αριθμό  1510/2024 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακυρώνει την Φ.10.1/1752/6-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας της Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής, που ανακάλεσε τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των συναδέλφων, οι οποίοι είχαν διοριστεί το 2020. Αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, κατά τις οποίες συντεταγμένα έγιναν προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια με ευθύνη της Δ.Ο.Ε.

Αφισάκι ΑΣΕ για συλλογικά βήματα μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών