Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΔΟΕ: Για τις συλλογικές αιτήσεις των διορισμένων του 2020 και 2021 που θα κατατεθούν στις ΔΙ.Π.Ε.

Αρ. Πρωτ. 51 Αθήνα 29/8/2024

Προς: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Για τις συλλογικές αιτήσεις των διορισμένων του 2020 και 2021 που θα κατατεθούν στις ΔΙ.Π.Ε.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι προχωρούμε συντεταγμένα, τις επόμενες μέρες, στη συνέχιση της  υλοποίησης της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για μαζικές, συλλογικές αιτήσεις  προς τις ΔΙ.Π.Ε., των νεοδιόριστων του 2020 και του 2021, μετά την απόφαση 1510/2024 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που ακύρωσε τις ανακλήσεις των διαπιστωτικών πράξεων των συναδέλφων – ισσών στη Δυτική Αττική. Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων. Το αμέσως επόμενο διάστημα αντίστοιχη κίνηση θα γίνει και για τους νεοδιόριστους του 2022.

Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση, ανοίγει ο δρόμος, κατ’ αρχάς για όσους/όσες διορίστηκαν το 2020 και το ίδιο απαιτούμε και για τους διορισθέντες του 2021, δηλαδή  να εκδοθούν οι διαπιστωτικές τους πράξεις. Με πρώτο βήμα τη συλλογική αίτηση προς τις ΔΙ.Π.Ε. και με επόμενο, εφόσον απαιτηθεί, την προσφυγή προς τα διοικητικά δικαστήρια απαιτούμε και θα επιβάλουμε την μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων που έχει θέσει σε ομηρεία το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και απέστειλε έγκαιρα  τα στοιχεία που ζητήθηκαν. Καλούμε και τα υπόλοιπα Δ.Σ. να ολοκληρώσουν άμεσα τη συλλογή των στοιχείων.

Επιπλέον, τονίζουμε πως ο ανυποχώρητος αγώνας για την υπογραφή διαπιστωτικών πράξεων και για τις υπόλοιπες χρονιές αλλά και την αποσύνδεση της λεγόμενης “αξιολόγησης” από την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων, δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται με όλα τα μέσα και κυρίως μέσα από τον αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, τον αγώνα για στήριξη των εκπαιδευτικών στο κρίσιμο παιδαγωγικό τους έργο.

Τέλος γνωστοποιούμε τα εξής ζητήματα προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. για την κατάθεση των αιτήσεων:

·         Από την Πέμπτη 29/8 θα αρχίσουν να επιστρέφονται στους Συλλόγους μέσω email οι αιτήσεις προς τις Δ.Ι. Π.Ε.  που θα περιλαμβάνουν ενσωματωμένα και τα ονόματα των συναδέλφων/ -ισσών.

·         Κάθε Σύλλογος χρειάζεται να ελέγξει στα έγγραφα ότι έχουν αναγραφεί σωστά τα στοιχεία των εκπαιδευτικών, η ΔΙ.Π.Ε που ανήκει ο Σύλλογος, κλπ.

·         Πριν κατατεθεί η αίτηση χρειάζεται να υπογράψουν όλοι οι συμμετέχοντες και οπωσδήποτε να παρθεί αριθμός πρωτοκόλλου αμέσως μετά την κατάθεση.

·         Δεν ξεχνάμε να ενημερώσουμε τη γραμματεία της Δ.Ο.Ε. ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά και να στείλουμε τον αριθμό πρωτόκολλου της κάθε αίτησης.

·         Επισημάνουμε ότι καταθέτουμε 2 ξεχωριστές αιτήσεις για τους διορισθέντες του 2020 και του 2021 και παίρνουμε διαφορετικό αριθμό πρωτοκόλλου.

·         Σε περίπτωση που πριν την κατάθεση των αιτήσεων προκύψουν επιπλέον ονόματα νεοδιόριστων αυτά συμπληρώνονται με ευθύνη του Συλλόγου και ενημερώνεται και η Γραμματεία της Δ.Ο.Ε.

·         Οργανώνουμε την κατάθεση των αιτήσεων με όρους μαζικούς, καλώντας τους/τις συναδέλφους/- ισσες να πάρουν μέρος.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, προχωράμε συντεταγμένα, μαζικά και ανυποχώρητα μέχρι να υπογραφεί και η τελευταία διαπιστωτική πράξη!