Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΔΟΕ: Στήριξη - κάλεσμα στην κινητοποίηση των ΣΕΠΕ της Δυτικής Αττικής την Πέμπτη 29/8 στις 9 π.μ. στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 82, Ελευσίνα)

Αρ. Πρωτ. 49 Αθήνα 28/8/2024

Προς: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Στήριξη - κάλεσμα στην  κινητοποίηση των ΣΕΠΕ της Δυτικής Αττικής την Πέμπτη 29/8 στις 9 π.μ. στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 82, Ελευσίνα)

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει και καλεί στην κινητοποίηση των ΣΕΠΕ της Δυτικής Αττικής την Πέμπτη 29/8 στις 9π.μ. στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 82, Ελευσίνα).

Απαιτούμε από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δοικ .εφ. Αθηνών για ακύρωση των πράξεων ανάκλησης της μονιμοποίησης νεοδιόριστων στη ΔΙ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής. Η δικαστική απόφαση την υποχρεώνει να προχωρήσει στην έκδοση διαπιστωτικών πράξεων για όλους/ες τους νεοδιόριστους/ες που περιλαμβάνονται στην απόφαση του διοικητικού εφετείου. Αντίστοιχη πράξη θα πρέπει να γίνει και για το σύνολο των νεοδιόριστων.

Υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι με βάση το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος «Η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως ο νόμος ορίζει. ...». 

Η στάση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης, η οποία, καθ΄ υπόδειξη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ, αυθαιρετεί και απαξιώνει ακόμα και τις δικαστικές αποφάσεις είναι προκλητική και απαράδεκτη.

Την ίδια στιγμή προκαλεί οργή και αγανάκτηση η στάση του «εξαφανισμένου» Υπουργού Παιδείας κ. Πιερρακάκη, ο οποίος φαίνεται πως έχει μια επιλεκτική ευαισθησία στην υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων. Ενώ για την περίπτωση της αναγνώρισης των πτυχίων των κολλεγίων για τις επιλογές στελεχών έσπευσε να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για την απόφαση του Διοικ. Εφ. Αθηνών που βάζει τέρμα στην ομηρεία των νεοδιόριστων ούτε ξέρει, ούτε άκουσε.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους/ες συναδέλφους/ισσες να παραμείνουν συσπειρωμένοι στις αποφάσεις του κλάδου. Οι απειλές και η τρομοκρατία θα πέσουν στον κενό. Αξιοποιώντας όλα τα μέσα θα συνεχίσουμε τον αγώνα του κλάδου μέχρι τη νίκη. Τις αμέσως επόμενες μέρες, ειδικά για την περίπτωση της Δυτικής Αττικής, θα προχωρήσει σε προσφυγή στην επιτροπή συμμόρφωσης του Δοικ. Εφετείου, προκειμένου το συγκεκριμένο στέλεχος να συμμορφωθεί επιτέλους  στις δικαστικές αποφάσεις.

Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων τώρα!