Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις για συνδικαλιστική και κοινωνική δράσηΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ  ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Βέροια, 13/12/2013

Η συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετή του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας, διώκεται αυτή τη στιγμή για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» με βάση το νέο Πειθαρχικό Κώδικα, καθώς ως μάχιμη συνδικαλίστρια, επέλεξε να στηρίξει έμπρακτα τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της και να στραφεί ενάντια στις διοικητικές αυθαιρεσίες.

Ο συνάδελφος Γιάννης Ρόμπας, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου “ΠΡΟΟΔΟΣ”, παρέλαβε στις 28/11/2013 κλήση εγκαλούμενου σε εξέταση,  καθώς με εντολή του Υπουργείου Παιδείας διενεργείται πειθαρχική ανάκριση για τη συνδικαλιστική του δράση. Το σοβαρό παράπτωμά του ήταν, ότι ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε΄ Δημοτικής κοινότητας Πειραιά, μοίρασε ανακοίνωση της Ένωσης την ημέρα του αγιασμού.

Οι διώξεις αυτές, έρχονται να προστεθούν σε μια βιομηχανία πειθαρχικών «παραπτωμάτων», μέσα από τις οποίες επιδιώκεται η ποινικοποίηση των κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων, η στοχοποίηση και η τιμωρία των συνδικαλιστών-στριών, προκειμένου να τρομοκρατήσουν εμάς τους εκπαιδευτικούς και όσους αγωνίζονται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών με απώτερό τους στόχο, να αποδεχθούμε παθητικά, τα προωθούμενα από τη συγκυβέρνηση αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσα άλλα, πολύ χειρότερα, μας ετοιμάζουν.

Οι εκπαιδευτικοί και το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα επιτρέψουμε την τρομοκρατία και προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους, σε όποια προσπάθεια κι αν κάνουν για να ποινικοποιήσουν και σταματήσουν την κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους τους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, να αντιπαλέψουν το κλίμα τρομοκρατίας και ιδεολογικής πειθάρχησης και να σταθούν αλληλέγγυοι και αρωγοί στους  διωκόμενους συναδέλφους μας.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των παραπάνω συναδέλφων.

Να καταργηθεί τώρα το νέο πειθαρχικό δίκαιο.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν.
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς