Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 4ης ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

    Ως  Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, θεωρούμε  χρέος μας να απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό και  να ευχαριστήσουμε  όλους τους συναδέλφους που γύρισαν την πλάτη στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια και τίμησαν την παράταξη μας με την ψήφο τους. Οι φετινές  εκλογές  έγιναν  σ΄ ένα  διαφορετικό πολιτικό σκηνικό.  Η  επιλογή  των  συναδέλφων  έγινε  σε  κλίμα  πόλωσης   από τις  δυνάμεις του παλιού  κυβερνητικού  συνδικαλισμού  ενώ  ταυτόχρονα   είναι  σε  εξέλιξη  διεργασίες μετατροπής και μετάλλαξης του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, κάτω από νέες ομπρέλες, κάτι που αντικειμενικά δυσκολεύει την πλήρη εικόνα και την αντικειμενική κρίση της πραγματικότητας.
 Μολονότι   δεν  εκλέχθηκε  αυτή  τη  φορά  αντιπρόσωπος  από την Α.Σ.Ε  για την  84η  Γ.Σ  ΔΟΕ –για πέντε ψήφους- θεωρούμε  ότι   υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα  στην κατεύθυνση  ν΄ αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερα. 
Υποσχόμαστε σε όλους, είτε μας ψήφισαν είτε δε μας ψήφισαν, ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Για ένα κίνημα μαζικό, αποφασιστικό, που θα οργανώνει την πάλη από τα κάτω, θα χτίζει συμμαχίες και θα υιοθετεί γραμμή ρήξης και ανατροπής με την πολιτική που μας θέλει φοβισμένους, σκυφτούς και μοιρολάτρες! Για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με κριτική σκέψη, γνώσεις για τη φύση και την κοινωνία, δυνατότητα να εξηγούν την πραγματικότητα, ώστε να παρεμβαίνουν και να την αλλάζουν. Για ένα σχολείο και μια  κοινωνία που μας αξίζει και που τη δικαιούμαστε κι εμείς κι οι μαθητές μας.

Κίνημα και αγώνες για αναπλήρωση των απωλειών μας, ικανοποίηση των αναγκών μας!
Δεν αποδεχόμαστε το ρεαλισμό της υποταγής και της μοιρολατρίας.