Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Συσπείρωση Παρέμβαση εκπ/κών-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας



ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!
Προς τους συναδέλφους ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ



Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Μια ανάσα από την εκπνοή του σχολικού έτους, λίγες μέρες πριν τις απολύσεις του καλοκαιριού οι αναπληρωτές/τριες ακούνε πως και του χρόνου οι διορισμοί θα γίνουν με το σταγονόμετρο παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών , παρά τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση.

Για άλλη μια φορά οι αναπληρωτές γίνονται θύματα των περιορισμών που προκύπτουν απ’ την πολιτική της κυβέρνησης εντός των πλαισίων που επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και η αποπληρωμή του χρέους.

Μεταφέρονται σε άγνωστο χρόνο ή ακυρώνονται τα αιτήματα και η ικανοποίηση των αναγκών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και εκπαίδευσης.

Όμως τα προβλήματα παραμένουν εκρηκτικά. Μεγάλα τμήματα μαθητών, ολοήμερο σχολείο, ενισχυτική διδασκαλία και παράλληλη στήριξη υποστελεχωμένα και παράλληλα ο νέος αναπληρωτής υπουργός παιδείας δηλώνει πως και την επόμενη χρονιά «η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων θα στηριχθεί στους αναπληρωτές»!!

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΗ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας σαν αυτές που κάθε αναπληρωτής γνωρίζει άριστα μονιμοποιούν το θεσμό του αναπληρωτή, επισφραγίζουν το νέο σχολείο της αγοράς, επιβάλλουν σα μοναδικό αυτόν τον τρόπο εργασίας στο διηνεκές!



Συναδέλφισσα-Συνάδελφε ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ

Η Συσπείρωση Παρέμβαση εκπ/κών Ημαθίας –Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας σε καλεί να διεκδικήσεις μόνιμη εργασία, να αγωνιστείς για να δοθεί τέλος στην ελαστική εργασία, την περιπλάνηση, την ανασφάλεια και την ανεργία.

Είναι ανάγκη συνειδητοποιώντας συνολικά την κατάσταση να καταδικαστούν οι πολιτικές και οι δυνάμεις που στήριξαν και γιγάντωσαν στο χώρο της εκπαίδευσης τις ελαστικές μορφές εργασίας που καταδικάζουν τους αναπληρωτές κάθε είδους σε εργασιακή ομηρεία.-ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ. Να καταδικαστούν όσοι ανερυθρίαστα ζητούν και σήμερα τη στήριξη ενώ υπερασπίστηκαν κι εξακολουθούν να υπερασπίζονται τις πολιτικές που καταδικάζουν χιλιάδες αναπληρωτές.

Είναι επίσης απαραίτητο να απορριφθούν όσοι σήμερα από κυβερνητικές θέσεις παραπέμπουν τη λύση στα προβλήματα των αναπληρωτών σε ένα απροσδιόριστο μέλλον θεωρώντας ότι το κυρίαρχο έλλειμμα των αναπληρωτών αποτελούν οι βραχυχρόνιες άδειες… και όχι τα σοβαρότατα προβλήματα που πηγάζουν από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής απέναντί τους.


ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ



ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Στις Εκλογές της 4ης Ιούνη ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ



το ψηφοδέλτιο της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ εκπ/κών-

Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας



Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για την 84η Γ. Σ. ΔΟΕ-Ν. Τ ΑΔΕΔΥ




1
Αραπάκη Αντωνία του Γεωργίου
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
5ο Νηπιαγωγείο Βέροιας
2
Αρβανιτάκη –Κόκιαρη Αγγελική του Αναστάσιου
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
Ειδικό Νηπιαγωγείο
Βέροιας
3
Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος του Ηλία
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Δημοτικό Σχολείο
Λουτρού
4
Καραγκούνη Βάσω του Παναγιώτη
ΔΑΣΚΑΛΑ
        Ειδικό Σχολείο
Αλεξάνδρειας
5
Μελιόπουλος Ιωάννης του Σωτήριου
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
2ο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου
6
Παναπακίδου Ηλιάνα του Γεώργιου
ΔΑΣΚΑΛΑ
7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας
7
Σιδηροπούλου Χριστίνα του Δημήτρη
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
3ο Νηπιαγωγείο
Αλεξάνδρειας
8
Χαλαστάνης Θεόδωρος του Λάμπρου
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Δ/ντής Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας