Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας: Μέρα Πανελλαδικής Δράσης-Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας


Βέροια 27/9/2018
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας καλεί όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και συμβασιούχους, σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στην πόλη της Βέροιας, την Παρασκευή 28/9 στις 2 μ.μ. στα πλαίσια της Μέρας Πανελλαδικής Δράσης για τους Διορισμούς και τους  Αναπληρωτές που διοργανώνουν δεκάδες Σ.Ε.Π.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. ανά την Ελλάδα, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στο κυβερνητικό παραμύθι περί "κανονικότητας" στα σχολεία.
Μετά τους "10.000 συμφωνημένους με τους θεσμούς διορισμούς" της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και τους 20.000 "με εμπεριστατωμένη μελέτη, που κατατέθηκε στην Τρόικα" σύμφωνα  με  τα  λεγόμενα  του  τέως   υπουργού Φίλη, αντί να προχωρήσουν στην άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν στην Εκπ/ση, ώστε  με  την   έναρξη   της  σχολικής χρονιάς  να  λειτουργούν στοιχειωδώς  τα   σχολεία  και οι οποίοι αναπληρώνουν μόνιμα τον εαυτό τους, έρχεται ένας ακόμη Υπουργός Παιδείας να εξαγγείλει για διορισμούς τον Μέσο Όρο των δύο προηγούμενων εξαγγελιών, λίγο πριν το τέλος της κυβερνητικής θητείας.
Εκπαιδευτικοί, Γονείς και Μαθητές διεκδικούμε:
* Καμία απόλυση συμβασιούχου - Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν στην Εκπ/ση -  Άμεσους διορισμούς 25.000 εκπ/κών και 3.000 Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.
* Εξίσωση των δικαιωμάτων και των αδειών μονίμων - αναπληρωτών.
* Επίδομα στέγασης και θέρμανσης για τους συμβασιούχους, δωρεάν σίτιση και 50% έκπτωση σε όλα τα Μ.Μ.Μ.
* Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα τής ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
* Όλες οι προσλήψεις/τοποθετήσεις σε μία φάση, σε όλα τα κενά, σε Α/θμια, Β/θμια, Ειδική Αγωγή.
* Στελέχωση όλων των Τμημάτων Ένταξης, των Τμημάτων Υποδοχής, των ΔΥΕΠ και πλήρη κάλυψη της Παράλληλης Στήριξης (με 1:1 αναλογία δασκάλου-μαθητή και για τους 5.000 μαθητές που διαγνώστηκαν).
* Λειτουργία όλων των ολοήμερων τμημάτων σε σχολεία και νηπιαγωγεία, με όλους τους εκπ/κούς και τις ειδικότητες που χρειάζονται.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ