Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

ΑΣΕ Ημαθίας: Συνεχίζουμε τον αγώνα! Θα νικήσουμε!

Συνεχίζουμε τον αγώνα! Θα νικήσουμε!

Βέροια, 15/2/2023

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας χαιρετίζει τους συναδέλφους απεργούς εκπαιδευτικούς που με την απεργία και τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις έστειλαν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην Υπουργό Παιδείας, δίνοντας μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα με τις διεκδικήσεις τους για ένα σχολείο που θα στηρίζει  και θα προσφέρει σύγχρονη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Για ένα σχολείο των ίσων και των πολλών, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Σε όλη την Ελλάδα, απ' άκρη σ' άκρη ο κόσμος της εκπαίδευσης απέργησε μαζικά και διατράνωσε την αντίθεσή του στη διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που αντί να στηρίξουν το εκπαιδευτικό μας έργο, το υπονομεύουν και θέλουν να το χειραγωγήσουν. Διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στο κατηγοριοποιημένο σχολείο των χορηγών και των ταξικών φραγμών, του ανταγωνισμού, του εκφοβισμού, της δουλοπρέπειας που υπηρετεί η αξιολόγηση. Αυτό το σχολείο έχει αξιολογηθεί από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Είναι ένα σχολείο-αποτέλεσμα μιας διαχρονικής απαξίωσής του απ’ όλες τις κυβερνήσεις και πρέπει να αλλάξει.

Απέναντι στους  σχεδιασμούς της κυβέρνησης  οι εκπαιδευτικοί  με τον αγώνα μας  υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα μορφώνει και θα αναπτύσσει ολόπλευρα  την προσωπικότητα των μαθητών, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς, χωρίς να αναγκάζονται οι γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους. 

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους νεοδιόριστους συναδέλφους που είναι οι πρώτοι που βιώνουν στο πετσί τους την απόπειρα εφαρμογής της εξευτελιστικής διαδικασίας της αξιολόγησης ως προϋπόθεση για τη μονιμοποίησή τους, προϋπόθεση που περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στον νόμο Γαβρόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η μεγάλη συγκέντρωση στη Βέροια απέδειξε την ορθότητα της επιλογής και της επιμονής μας για την πραγματοποίησή της, αφήνοντας έκθετες τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις που πρότειναν μετάβαση στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, πρόταση που δε συνέβαλε επ' ουδενί στην ενδυνάμωση των απεργιακών εκδηλώσεων.

Ως ΑΣΕ εργαστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας με περιοδείες στα σχολεία και βομβαρδισμό απεργιακών καλεσμάτων σε σχολεία, τοπικά ΜΜΕ, κοινωνικά δίκτυα και συναδέλφους. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Θα νικήσουμε!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ