Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Καταγγελία για τη μη έγκριση αιτήσεων μετατάξεων συναδέλφων με την αιτιολογία ότι δεν έχουν περάσει από ατομική αξιολόγηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ       Βέροια 17-7-2024

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ               Αρ. Πρωτ.: 35

Τηλέφωνο: 2331026286

e-mail: ekpeima@gmail.com                ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη

Ιστολόγιο: ekpeima.blogspot.com       ΚΟΙΝ: ΜΜΕ


Θέμα: Καταγγελία για τη μη έγκριση αιτήσεων μετατάξεων συναδέλφων με την αιτιολογία ότι δεν έχουν περάσει από ατομική αξιολόγηση


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας καταγγέλλει το ΥΠΑΙΘ και τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαί­δευσης για το γεγονός ότι δεν ενέκριναν αιτήσεις μετάταξης συναδέλφων από την Πρωτο­βάθμια στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αιτιολογία ότι δεν έχουν περάσει από ατομική αξιολόγηση.

Μια τέτοια προϋπόθεση δεν υπάρχει στην εγκύκλιο των μετατάξεων και είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια αυθαίρετη κίνηση που αποτελεί ένα ακόμα βήμα εκβιασμού και τρομοκράτησης των συναδέλφων μας, οι οποίοι συμμετέχουν σε μια νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία - Αποχή, κάτι που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους και δεν μπορεί να τιμωρούνται γι’ αυτό.

Η επιστράτευση της τρομοκρατίας και των εκβιασμών αποδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ και τη μεγάλη τους δυσκολία να εφαρμόσουν την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική.

Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να απαιτήσουν την έγκριση των μετατάξε­ων των συναδέλφων, να πάρουν θέση δίπλα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και να μην επιτρέψουν την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους.

 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ