Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας: Ομόφωνο το ψήφισμα αλλά αγνοείται η τύχη του!



Ομόφωνο το ψήφισμα αλλά αγνοείται η τύχη του!

Βέροια 21/1/2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 11/1 στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ανάμεσα στ’ άλλα που συζητήθηκαν ήταν κι ένα ψήφισμα που καταθέσαμε ως Παράταξη, για τη δίωξη μίας 16χρονης Παλαιστίνιας από το Ισραήλ, το οποίο, αν και υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις, δεν στάλθηκε ηλεκτρονικά (;) προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων, παρά την από 14/1 σχετική υπενθύμισή μας προς το Προεδρείο του Συλλόγου μας, Για τον λόγο αυτό σας το προωθούμε εμείς που το καταθέσαμε, πράγμα ασυνήθιστο για τα δεδομένα του συλλόγου μας.

Να προσθέσουμε για την καλύτερη ενημέρωσή σας, ότι, σε βάρος της Άχεντ Ταμίμι, απαγγέλθηκαν 12 κατηγορίες από τις ισραηλινές εισαγγελικές αρχές, επειδή χτύπησε ισραηλινούς στρατιώτες που είχαν εισβάλλει στο σπίτι της, ενώ, προηγουμένως, οι κατοχικές δυνάμεις είχαν πυροβολήσει τον 14χρονο ξάδερφό της. Θα παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της, σύμφωνα με τον στρατιωτικό δικαστή, λόγω "σοβαρότητας/βαρύτητας των πράξεών της" (το στρατοδικείο απέρριψε το αίτημά της για αποφυλάκιση με εγγύηση μέχρι τη δίκη της), ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται αμείωτες οι επιδρομές ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζεται η επέκταση των εποικισμών και οι τραυματισμοί και οι δολοφονίες εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, στον απόηχο της απαράδεκτης απόφασης των ΗΠΑ, για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας τού Ισραήλ και της εκεί μεταφοράς της αμερικάνικης πρεσβείας, απ’ το Τελ Αβίβ). Ο δε Υπουργός Παιδείας του Ισραήλ δήλωσε για τη 16χρονη και τη μητέρα της πως "πρέπει να μείνουν στη φυλακή μέχρι να πεθάνουν"!!!...

350 ανήλικοι Παλαιστίνιοι βρίσκονταν φυλακισμένοι στις Ισραηλινές φυλακές, τον Δεκέμβρη, ενώ, πάνω από 8.000 παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν συλληφθεί και περάσει από ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000, με το ποσοστό των καταδικαστικών αποφάσεων ν’ ανέρχεται στο 100%!!! 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

Το σχετικό ψήφισμα 


Καταγγέλλουμε τη δίωξη 16χρονης Παλαιστίνιας από το Ισραήλ
Βέροια, 9/1/2018
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας καταγγέλλει το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο για μια ακόμα φορά δείχνει το βάρβαρο πρόσωπο του συλλαμβάνοντας και φυλακίζοντας νέα παιδιά μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται τα σπίτια τους.
Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι, από ισραηλινό στρατοδικείο είναι ξεγύμνωμα όλων όσων μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ μιλούν για «Δημοκρατία και Ελευθερία», που επιβάλλουν το «δίκιο» τους με στρατοδικεία, φυλακίσεις και δολοφονίες νέων παιδιών. Είναι ξεγύμνωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μιλά για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και οικοδομεί σχέσεις με κράτη δολοφόνους όπως το κράτος του Ισραήλ που φυλακίζει και δολοφονεί μικρά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το Παλαιστινιακό κράτος.
Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας είναι επίθεση ενάντια σε κάθε νέο που αγωνίζεται για το δικαίωμα του στη μόρφωση, στη δουλειά. Είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε νέου να ζει στον τόπο του χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για να ζήσουν τα παιδιά του ελεύθερα, στο δικό τους κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων της Ελλάδας.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά της Παλαιστίνης που αγωνίζονται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης και της οικογένειας της. Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη μας με τον Παλαιστινιακό Λαό
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας