Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας και κατάθεση στη ΔΙ.Π.Ε. Ημαθίας των συλλογικών αιτήσεων των διορισμένων του 2020 και 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ        Βέροια 4-9-2024

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ                         Αρ. Πρωτ.: 48

Τηλέφωνο: 2331026286

e-mail: ekpeima@gmail.com                ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη 

Ιστολόγιο: ekpeima.blogspot.com      ΚΟΙΝ: 1. ΔΟΕ

                                                                                 2. ΜΜΕ       

                                                                  

Θέμα: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας και κατάθεση στη ΔΙ.Π.Ε. Ημαθίας των συλλογικών αιτήσεων των διορισμένων του 2020 και 2021

Παρασκευή 6/9 στις 1:30 μ.μ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙ.Π.Ε. Ημαθίας και κατάθεση των συλλογικών αιτήσεων των νεοδιόριστων του 2020 και του 2021 για την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων.

Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων μας!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας χαιρετίζει τους δεκάδες νεοδιόριστους-ες της περιοχής μας (28 συνάδελφοι νεοδιόριστοι ετών 2020 και 2021) που αψήφησαν τους ωμούς κυβερνητικούς εκβιασμούς,  την τρομοκρατία, τις πιέσεις και συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, συμμετέχουν ανυποχώρητα στην Απεργία-Αποχή ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση και διεκδικούν το ΝΟΜΙΜΟ και με δικαστική απόφαση δικαίωμά τους για μονιμοποίηση. Οι δεκάδες συνάδελφοι της περιοχής μας και οι χιλιάδες σε όλη τη χώρα αποδεικνύουν τη δύναμη του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος και καταδεικνύουν τα κυβερνητικά ψεύδη που προσπαθούν να μας πείσουν πως δήθεν η αξιολόγηση προχωρά.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας καλεί όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες την Παρασκευή 6/9 στις 1:30 μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙ.Π.Ε. Ημαθίας και κατάθεση των συλλογικών αιτήσεων των νεοδιόριστων του 2020 και του 2021 για την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων. Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων μας.

Με την 1510/2024 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που ακύρωσε τις ανακλήσεις των διαπιστωτικών πράξεων των συναδέλφων - ισσών στη Δυτική Αττική, ανοίγει ο δρόμος, κατ’ αρχάς για όσους/όσες διορίστηκαν το 2020 και το ίδιο απαιτούμε και για τους διορισθέντες του 2021, δηλαδή  να εκδοθούν οι διαπιστωτικές τους πράξεις. Για τους νεοδιόριστους του 2022 το επόμενο διάστημα θα γίνει αντίστοιχη κίνηση από τη ΔΟΕ.

Με πρώτο βήμα τη συλλογική αίτηση προς τη ΔΙ.Π.Ε. Ημαθίας και με επόμενο, εφόσον απαιτηθεί, την προσφυγή προς τα διοικητικά δικαστήρια, απαιτούμε και θα επιβάλουμε τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων που έχει θέσει σε ομηρεία το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Τονίζουμε πως ο ανυποχώρητος αγώνας για την υπογραφή διαπιστωτικών πράξεων και για τις υπόλοιπες χρονιές αλλά και την αποσύνδεση της λεγόμενης “αξιολόγησης” από την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων, δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα και κυρίως μέσα από τον αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, τον αγώνα για στήριξη των εκπαιδευτικών στο κρίσιμο παιδαγωγικό τους έργο, ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης μέσω της «αξιολόγησης» για κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

προχωράμε συντεταγμένα, μαζικά και ανυποχώρητα μέχρι να υπογραφεί και η τελευταία διαπιστωτική πράξη!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                   ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ