Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Και τότε και τώρα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973- 2013
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΤΕ: Η εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ κορύφωσε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο  χουντικό καθεστώς.
ΤΩΡΑ:ΕΡΤ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ-ΙΓΜΕ-ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ- ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ-ΝΙΚΑΣ…, οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στο μνημονιακό καθεστώς, μαζί με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, τα κινήματα πολιτικής ανυπακοής, τις κοινωνικές αντιστάσεις στους δρόμους και τις πλατείες, δυναμώνουν το αίτημα της πολιτικής ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Τότε το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ συμπύκνωνε το πολιτικό αίτημα της εποχής και στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, μαζί με τους φοιτητές, τους εργάτες, τους αγρότες κορυφώθηκε ο λαϊκός ξεσηκωμός για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, για την ανατροπή του αμερικανο-νατοϊκού καθεστώτος της χούντας.
Σήμερα με τους σκληρούς αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι, ενάντια στις μνημονικές πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης, με τον λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, ενάντια στην αυταρχική εκτροπή της κυβέρνησης, που τροφοδοτεί τα ακροδεξιά αντανακλαστικά και απειλεί την δημοκρατία, δυναμώνει το αίτημα της ανατροπής.
Το μνημονιακό μπλοκ έχει συγκροτηθεί σε ένα συμπαγές αυταρχικό σύστημα, που ξεπληρώνει την παραμονή του στην εξουσία, με βάρβαρα αντιλαϊκά και απάνθρωπα γραμμάτια που δεν έχουν τέλος, ανακυκλώνονται ξανά και ξανά μέχρι να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, την καταστροφή της κοινωνίας, την ισοπέδωση της εργατικής τάξης και κυρίως με τη νέα γενιά υποταγμένη, χωρίς δικαιώματα, χωρίς οράματα, χωρίς προσδοκίες, για να συνεχιστεί με ανανεωμένους όρους εκμετάλλευσης η άπληστη κερδοφορία του κεφαλαίου.
Τα προβλήματα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, όλου του λαού, δεν θα λυθούν, αν δεν απαλλαγούμε από τον βάρβαρο και καταπιεστικό μνημονιακό ζυγό, από την κυβέρνηση που έχει ταυτιστεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος επιλογής από την αντίσταση στο επικίνδυνο τροϊκανό καθεστώς.
Ξεσηκωμός ενάντια στο μισητό αντιλαϊκό καθεστώς του μνημονίου, που καταδυναστεύει τις ζωές μας, ξεζουμίζει τα λαϊκά στρώματα, λεηλατεί την χώρα, καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό, τα ξεπουλά και τα παραδίδει όλα στους σύγχρονους μαυραγορίτες τοκογλύφους.
Ανατροπή της συγκυβέρνησης, γιατί δεν υπάρχουν θυσίες που φέρνουν ευημερία στον λαό, τα διαρθρωτικά μέτρα και η λιτότητα δεν ανοίγουν πόρτες στην ανάπτυξη, η καταστροφή και τα μέτρα σε βάρος του λαού και των εργαζομένων δεν έχει τελειώσει, το τέλος του μαρτυρίου δεν θα έρθει αν δεν ανατραπεί αυτό το καθεστώς.
Στο πολυτεχνείο, σε όλα τα μέτωπα των αγώνων, σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες, σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, ένας στόχος πρέπει να συνενώνει τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Αντιστεκόμαστε στο φόβο, σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι, οργανώνουμε τις δυνάμεις μας, συνεχίζουμε τους αγώνες μας για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών, την ανατροπή του λαομίσητου μνημονιακού καθεστώτος.
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ