Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Οι μάσκες έπεσαν!!

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!!

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες
Οι μάσκες , για τις προθέσεις του Προεδρείου του Δ. Σ του Συλλόγου μας , τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη λειτουργία του  , την προάσπιση των συμφερόντων των εκπαιδευτικών , ποιον  στηρίζουν  και τίνος τα  πολιτικά συμφέροντα εξυπηρετούν, έπεσαν και μάλιστα με τρόπο βροντερό!

Δεν πρόλαβε   να στεγνώσει το μελάνι της  καταγγελίας της Συσπείρωσης Παρέμβασης-Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας  με την ΕΡΑ εκπ/ κών Ημαθίας, για τα έργα και τις ημέρες του νέου Προεδρείου (καταγγελία της 3-2-2014 που αποστείλαμε σε σχολεία και συναδέλφους   για την επικίνδυνη τροπή που έχει πάρει η κατάσταση στη λειτουργία του Δ.Σ. με άμεση επίπτωση στους συναδέλφους),  και το Προεδρείο ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ \ΠΑΣΚ ξαναχτύπησε!!!
Απέστειλε στις Σχολικές Μονάδες  στις 4-2-2014 δύο κείμενα(Σχέδιο Πρακτικού και ενημέρωση προς τους διευθυντές) ,με τα οποία υποτίθεται πως θέλει να προετοιμάσει τους συναδέλφους  για να αντιμετωπίσουμε , αγωνιστικά ;την Αυτοαξιολόγηση, προπομπό της Αξιολόγησης.
Για τα δύο αυτά κείμενα είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε στους συναδέλφους που αγωνιούν  για τις σοβαρές εξελίξεις ,που αφορούν τη ζωή  μας ,τα εξής:
1.      Για άλλη μία φορά το προεδρείο  , παραβιάζει τους πιο στοιχειώδεις όρους δημοκρατικής λειτουργίας του Δ. Σ  άρα και του Συλλόγου. Προχώρησε στην "απόφαση" και αποστολή των κειμένων, δίχως πρώτα να γίνουν γνωστά στα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ.(Συσπείρωση Παρέμβαση-Εκπαιδευτικός Όμιλος / ΕΡΑ) . ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  Δ. Σ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ  . Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ\ ΠΑΣΚ τη δημοκρατία στο εσωτερικό των σωματείων...
αυτοί ν' αποφασίζουν ό ,τι θέλουν, όπως θέλουν και όποτε το θέλουν , μη σεβόμενοι τις ανάγκες των συναδέλφων.
  1. Απευθύνουν το πρώτο κείμενο προς τους Διευθυντές  χωρίς ούτε μια φορά να αναφέρουν τη λέξη "Συνάδελφοι" , ενώ ήδη το Δ.Σ. έχει στο πρόσφατο παρελθόν πραγματοποιήσει συναντήσεις με διευθυντές και προϊσταμένους νηπιαγωγείων (Βέροια και Αλεξάνδρεια), απέστειλε ενημερωτικό προς αυτούς ,με το οποίο τους καλεί να μην προχωρήσουν σε σύγκληση συλλόγου διδασκόντων και ανάθεση καθηκόντων και ομάδες εργασίας  και ταυτόχρονα καλεί κάθε συνάδελφο να αρνηθεί να εφαρμόσει το εκπαιδευτικό έκτρωμα -καρμανιόλα της Αυτοαξιολόγησης. Προξενεί,λοιπόν,ιδιαίτερη εντύπωση και απορίες στον καθένα το ό, τι απευθύνονται ξανά προς τους διευθυντές , όταν ήδη έχει παρθεί απόφαση για πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ .ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ , ΔΕΝ ΠΑΡΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
  2. Το ζήτημα της Αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης των εκπαιδευτικών , αφορά όλους τους συναδέλφους, τον απλό δάσκαλο, νηπιαγωγό και καθηγητή ειδικότητας και όχι απλά , όπως θέλουν  οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ\ ΠΑΣΚ τους διευθυντές που καλούνται να αξιολογήσουν τους συναδέλφους τους. Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία το γεγονός πως το Προεδρείο δείχνει να μην καταλαβαίνει την κρισιμότητα των καιρών για την επαγγελματική υπόσταση , τη ζωή εκατοντάδων συναδέλφων που εκπροσωπούνται από το Σύλλογό μας και περιμένουν από αυτόν να χαράξει αγωνιστική πορεία υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους. Συνάδελφοι των ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ\ΠΑΣΚ η άγνοια μπορεί από κάποιους να συγχωρείται για λίγο , όπως όμως φαίνεται από τα γεγονότα δε μιλάμε για άγνοια αλλά για εσκεμμένη πολιτική στάση.
  3. Η πονηριά χρειάζεται τέχνη και επιτηδειότητα για να είναι πετυχημένη. Αφού πιαστήκατε στα πράσα για την ειλημμένη απόφαση , με ομοφωνία, του Δ.Σ. να αποσταλεί στα σχολεία καταγγελία κατά συγκεκριμένου σχολικού Σύμβουλου , απόφαση που δεν υλοποιήσατε όπως είχατε υποχρέωση , τώρα μιλάτε στην ενημέρωσή σας για συμβούλους που προχωρούν σε μεμονωμένες συναντήσεις για την Αυτοαξιολόγηση , θέλοντας να κρύψετε από τους συναδέλφους την αδιαφορία σας όλο αυτό το διάστημα για το ζήτημα. Το κάνετε μάλιστα με ένα κείμενο , που δε λέει τίποτα απολύτως για την ταμπακιέρα, θέλοντας προφανώς να στηρίξετε τους πολιτικούς σας καθοδηγητές. Οι δεινόσαυροι του κρατικού συνδικαλισμού των ΔΑΚΕ -ΔΗΣΥ-ή μήπως να πούμε ξεκάθαρα ΠΑΣΚ;-,οι αντιλήψεις της συνδιαλλαγής και της συναλλαγής με τις κάθε φορά κυβερνήσεις του παρελθόντος που οδήγησαν τα πράγματα εδώ που τα έχουν οδηγήσει για  τους εκπαιδευτικούς , φαίνεται  πώς καλά κρατούν και σήμερα για τους υπερασπιστές της βάρβαρης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ,που τόσα δεινά και δυσκολίες έχουν φορτώσει σε εκπαιδευτικούς και  εκπαίδευση.
  4. Μα  και για το υποτιθέμενο "Σχέδιο Πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων" που αποστέλλεται ως υπόδειγμα στα σχολεία , οι συνάδελφοι του Προεδρείου έπραξαν και πάλι κατά πώς νόμιζαν , δηλαδή με γνώμονα και αποκλειστικό κριτήριο τη μη ενημέρωση των συναδέλφων για την πραγματικότητα ...αποφασίζοντας και πάλι ολομόναχοι! Με μία σελίδα , η οποία δε λέει και δεν αποκαλύπτει απολύτως τίποτα , ούτε για το ποιος κινεί την υπόθεση της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης, ούτε για το ποιος  επιβάλει τις ποσοστώσεις ούτε για το ποιος μας έχει καθηλώσει μισθολογικά και βαθμολογικά εδώ και χρόνια και μας έχει οδηγήσει σε ραγδαία φτωχοποίηση ούτε για  το ποιος και ποιων η πολιτική μας οδηγεί σε υποχρεωτικές μετακινήσεις , διαθεσιμότητες , σε χιλιάδες απολύσεις , χωρίς να λένε απολύτως τίποτα για αυτούς που με την πολιτική που εφαρμόζουν ενάντια σε εκπαίδευση, εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους γενικότερα ...ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ  ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ και με ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ . Κι αυτοί δεν είναι άλλοι παρά οι πολιτικοί τους μέντορες ,κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που εκτελούν πιστά τις οδηγίες Ε.Ε-ΔΝΤ.ΟΟΣΑ.  Άξιοι στο έργο τους !!!

Συνάδελφοι -Συναδέλφισσες
Οι μέρες που περνάμε στη δουλειά μας ,στις ζωές μας  είναι πολύ δύσκολες .
Αυτό δεν πρέπει να φοβίζει και να τρομοκρατεί κανέναν. Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος.
Ας ορθώσουμε το ανάστημά μας , ας δούμε κατάματα την πραγματικότητα , τους πραγματικούς εχθρούς μας ,  τους υπεύθυνους για τη σημερινή κατάστασή μας  .
Μεγάλο κομμάτι ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση φέρουν και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που στήριξε κάθε φορά ανάλογες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν .Δ , ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΟΛΑ τα προβλήματα του κλάδου μας .
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να πούμε ένα μεγάλο όχι σε αυτό το συνδικαλισμό. Είναι ανάγκη ο Σύλλογός μας να λειτουργήσει μ’ έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που  ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ\ΠΑΣΚ έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν.
Στα χέρια μας  κρατάμε τη δυνατότητα να μην πέσει ο Σύλλογος σε αγωνιστική απραξία , όπως επιθυμούν ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ\ ΠΑΣΚ!
Στα χέρια μας κρατάμε τη δυνατότητα να κάνουμε το Σύλλογό μας , προπύργιο αγώνων, οργάνωσης, αλληλεγγύης για τα δικαιώματά μας , τη δουλειά και τη ζωή μας!

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ!
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!