Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Καμία εθελούσια συμμετοχή μας στις ομάδες εργασίας για την (αυτο)αξιολόγηση - Δεν είναι υποχρεωτικόΒέροια, 27/2/2014
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
με αφορμή τις επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε σε δημοτικά σχολεία και για την πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων μας για το θέμα της συγκρότησης ομάδων εργασίας για την (αυτο)αξιολόγηση-χειραγώγηση, η ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω:
1. Παρόλο που η αυτοαξιολόγηση είναι υποχρεωτική δεν προκύπτει από πουθενά η υποχρεωτική μας συμμετοχή στις ομάδες εργασίας.
2. Σήμερα βρισκόμαστε στο στάδιο που μπορούμε, κινούμενοι μέσα στα πλαίσια των εγκυκλίων, να μην εκφράσουμε εθελούσια προσφορά για συμμετοχή στις ομάδες εργασίας. Αυτό ζητά σύσσωμη η ΔΟΕ από όλους τους συναδέλφους. Αυτό ζητάμε και από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και από τους σχολικούς συμβούλους, να συστρατευθούν δηλαδή ΟΛΟΙ πίσω από τις ομόφωνες αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας.
3. Υπογράφουμε το προτεινόμενο πρακτικό της ΔΟΕ, που αναφέρει ότι δεν συγκροτήθηκαν οι ομάδες γιατί δεν εκδηλώθηκε εθελούσια προσφορά από τους συναδέλφους, χωρίς να αναφέρουμε ότι αρνούμαστε, δεν συμφωνούμε, δεν συμμετέχουμε, είμαστε αντίθετοι. Να μην υπάρχει, επίσης, ονομαστική καταγραφή αλλά αριθμητική.
4. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε για την υπογραφή ενός τέτοιου πρακτικού, αφού είναι αυτονόητο πως ούτε η ΔΟΕ, ούτε οι σύλλογοί μας θα ήθελαν να βάλουν τους συναδέλφους σε προσωπικές περιπέτειες. Να είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε!
5. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και τη βαρύτητα της δικής τους στάσης και να συστρατευθούν με το συνδικάτο μας. Οποιαδήποτε άλλη στάση, που θα συμβάλλει στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης, θα θεωρηθεί εχθρική προς τους συναδέλφους. Το ίδιο ισχύει και για τους σχολικούς συμβούλους, που είναι μέλη των συλλόγων μας και που καλούνται κι αυτοί να μη συμβάλλουν στην απαξίωση του παιδαγωγικού τους ρόλου αλλά να στοιχηθούν πίσω από τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας.
6. Σε περίπτωση που το υπουργείο επανέλθει με νέα εγκύκλιο που θα υποχρεώνει τους διευθυντές να αναθέσουν υποχρεωτικά σε συναδέλφους τη συμμετοχή στις ομάδες εργασίας τότε η ΔΟΕ θα επανεκτιμήσει τη στάση μας και είναι προφανές πως θα οδηγηθούμε σε άλλης μορφής αντίδραση (απεργία).
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ (ΑΥΤΟ)ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς