Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ για τη μαζική παρέμβαση του συλλόγου μας στη σχολική σύμβουλο προσχολικής αγωγής

Βέροια 23/10/2016

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδελφισσών νηπιαγωγών, οι οποίες συσπειρωμένες γύρω από τους τοπικούς συλλόγους μας έδωσαν δυναμικά το παρόν στη συνάντηση των Δ.Σ. στις 19/10 με τη σύμβουλο της προσχολικής αγωγής κ. Γώτη Ευθυμία, η οποία πήρε τη μορφή μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας κατατέθηκαν οι απόψεις των συναδελφισσών ενάντια:

Ø Στην άρνηση της σχολικής συμβούλου να δεχθεί τα προτεινόμενα από τη ΔΟΕ πρακτικά ανάθεσης που κατέθεσαν 4 νηπιαγωγεία του νομού και στο κάλεσμα των συναδελφισσών εκ μέρους της σχολικής συμβούλου να «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις» και να αποσύρουν το πρακτικό της ΔΟΕ.

Ø Στη συμπλήρωση του προτεινόμενου από τη σύμβουλο Προγραμματισμού-Απολογισμού, ο οποίος οδηγεί σε «σχολειοποίηση» και περαιτέρω εντατικοποίηση της σχολικής ζωής του νηπιαγωγείου και αποτελεί προπομπό επαναφοράς της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης, ενάντια στα οποία ο κόσμος της εκπαίδευσης έδωσε μαζικούς και αποτελεσματικούς αγώνες τα προηγούμενα χρόνια.

Καταδικάζουμε την αδιάλλακτη στάση της κ. συμβούλου, η οποία αρνήθηκε τόσο να αποσύρει τα νέα έντυπα Προγραμματισμού-Απολογισμού, τα οποία σημειωτέον δεν προκύπτουν από κάποια εγκύκλιο, όσο και να αποδεχθεί και να υπογράψει τα πρακτικά, όπως η ΔΟΕ υποδεικνύει, αρνούμενη επί της ουσίας να στοιχηθεί και να συνηγορήσει σε μια απόφαση της ΔΟΕ, της οποίας και η ίδια είναι μέλος.

Καταδικάζουμε, επίσης, τον απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο απεύθυνσής της προς τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να αμφισβητήσει τουλάχιστον 2 φορές την αντιληπτική τους ικανότητα.
ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ καλεί τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς:

Ø Να παραμείνουν ενωμένες και συσπειρωμένες γύρω από τους συλλόγους μας.

Ø Να μην καταθέσουν τη νέα φόρμα Προγραμματισμού-Απολογισμού.

Ø Να μη συμμετέχουν σε καμία «επιμορφωτική» συνάντηση με τη σχολική σύμβουλο που να αφορά το παραπάνω αντικείμενο.

Ø Να σταθούν αλληλέγγυες στο πλευρό των συναδελφισσών νηπιαγωγών που εφάρμοσαν την απόφαση της ΔΟΕ και κατέθεσαν το πρακτικό ανάθεσης που η Ομοσπονδία μας υπέδειξε.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ