Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας: Δήλωση της αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Δήλωση της αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής
με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
  Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ, ΑΠΟ ΔΕΥΠ ΣΕ ΔEYΠ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, στις 25/6/2016, μπήκε προς συζήτηση το θέμα "αποσπάσεις των εκπαιδευτικών", που είχαν να κάνουν τόσο με αποσπάσεις-μετακινήσεις αναπληρωτών από ΔΕΥΠ (Δομή Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Προσφύγων) σε ΔΥΕΠ όσο και αποσπάσεις-μετακινήσεις μονίμων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ σε άλλο ΠΥΣΠΕ  ή ΠΥΣΔΕ.

Η εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών έκανε την παρακάτω δήλωση-τοποθέτηση:
"Καταγγέλλω ως απαράδεκτες τις διαδικασίες αυτές, ως αντιεκπαιδευτικές, αντιπαιδαγωγικές και αντισυναδελφικές. Απέχω γιατί δε θέλω να τις νομιμοποιήσω. Τα προσφυγόπουλα έχουν ανάγκη από προσωπικό πλήρους ωραρίου, μη μετακινούμενο από δομή σε δομή, μόνιμο, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους, που είναι πολλές και διαφορετικές.
Οι αναπληρωτές, εργαζόμενοι λάστιχο, μειωμένου ωραρίου, δε μπορούν έτσι να παίξουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η κινητικότητα τσακίζουν τους εκπαιδευτικούς και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, προσφύγων και μη.
Οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ή από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, με "προσωπικές αιτήσεις", κάτω από την πίεση και τον εξαναγκασμό της διοίκησης και του Υπ. Παιδείας, που δημιουργεί "πλεονάζον" προσωπικό με την αντιεκπαιδευτική πολιτική του, δεν νομιμοποιούνται στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών.
Μαζικοί διορισμοί τώρα σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Καμία ελαστική σχέση εργασίας στην εκπαίδευση".
Χριστίνα Αγγελονίδη,
αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής
με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
Αθήνα, 26-10-2016