Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας: Να απομονώσουμε τις ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις!


Βέροια, 4/11/2018

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στη συνεδρίαση της 25/10/2018 του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας εγκρίθηκε πλειοψηφικά με τις ψήφους ΑΣΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κείμενο καταδίκης της αλγεινής ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ Λέσβου (η ΔΑΚΕ έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη συγκεκριμένη ΕΛΜΕ) με την οποία προκρίνει τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» για τους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα παιδιά τους – μαθητές μας.

Το αιτιολογικό της απόφασης της ΕΛΜΕ Λέσβου αποπνέει καντάρια ρατσισμού, αφού θέτει στην ίδια κατηγορία τους ανθρώπους, που αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τις οικονομικές και πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στις πατρίδες τους, με τα τσιγάρα και τα ρολόγια!!! Ταυτόχρονα, η αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη λέξη υπάρχει στο λεξικό μόνο γελοία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ενδεικτική της στάσης της συγκεκριμένης ΕΛΜΕ είναι και η απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου (ΔΑΚΕ) να επαναφέρει στη δύναμη του σωματείου τον διαγραφέντα από το 2015 Βασίλη Μακρυπούλια, ο οποίος είναι και υποψήφιος της παράταξης της ΔΑΚΕ για το ΑΠΥΣΔΕ Β. Αιγαίου.

(Ο Βασίλης Μακρυπούλιας είχε διαγραφεί από το σωματείο για την απαράδεκτη στάση του τόσο ως εκπαιδευτικός όσο και ως μέλος του σωματείου. Άρχισε να απασχολεί την επικαιρότητα, όταν προέβαλε στη σχολική γιορτή του Πολυτεχνείου βίντεο το οποίο χαρακτηρίζει «μύθο» την ύπαρξη νεκρών στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το ’73. Ο ίδιος εμφανίζεται ως εθνικοσοσιαλιστής, υμνητής του Ι. Μεταξά, οπαδός της φυλετικής καθαρότητας. Σε δημοσίευσή του στο Διαδίκτυο, προέτρεπε «να συνασπιστούν οι εθνικιστές ανά κλάδο συνάδελφοι» ώστε οργανωμένα να διαποτίσουν με το εθνικιστικό τους δηλητήριο τους μαθητές).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η άρνηση της ΔΑΚΕ - δια των 3 μελών της στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας - να  καταγγείλει την απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου, καλύπτοντας ουσιαστικά τις ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις, είναι απαράδεκτη. Η δικαιολογία πως καταψηφίζουν γιατί δεν υπάρχει πουθενά – αφού φρόντισαν να την εξαφανίσουν μετά τον σάλο που προκάλεσε πανελλαδικά - η σχετική αλγεινή απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει κι αποτελεί ιταμή πρόκληση να καμώνονται πως δεν την γνωρίζουν!

Καλούμε τους συναδέλφους με τη στάση τους να απομονώσουν τις ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις, να πρωτοστατήσουν με τη στάση τους ώστε στους μαθητές μας να καλλιεργούνται τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Να ανοίξουν θαρρετά τη συζήτηση στην τάξη ότι τα αίτια που δημιουργούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση είναι ο πόλεμος, η φτώχεια, η εκμετάλλευση και ότι η πραγματική λύση είναι η πάλη όλων των λαών ενάντια σε αυτά. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ