Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας: Κοινό κάλεσμα Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας (ΠΑΜΕ) & Συσπείρωσης Παρέμβασης ΕκπαΙδευτικού Ομίλου Ημαθίας


Συνάδελφοι
Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και Συσπείρωση Παρέμβαση Εκπαιδευτικών-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας  απευθύνουμε σήμερα κοινό κάλεσμα προς κάθε εκπαιδευτικό του Συλλόγου μας που αγωνιά από τα τελευταία ανησυχητικά γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή και στον χώρο της εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις ναζιστικές απειλές και στοχοποιήσεις συναδέλφων εκπαιδευτικών καθηγητών Γενικού Λυκείου της πόλης, με αφορμή τις υποκινούμενες εθνικιστικής και ναζιστικής κοπής καταλήψεις για την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.
Συνάδελφοι οι οποίοι τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους, να πουν το αυτονόητο και ιστορικά αληθές για τον ναζισμό-φασισμό δέχτηκαν απειλές από «ανώνυμους», αναρτήθηκαν απειλητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αρκετούς, γνωστούς εθνικιστές με πρωτοπαλίκαρο τον υπόδικο βουλευτή της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, Παναγιώταρο.
Μπροστά σε αυτή την αλγεινή εξέλιξη, με τις απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας συναδέλφων εκπαιδευτικών και το δηλητήριο των ναζί να απειλεί να πνίξει τη μαθητική νεολαία της πόλης μας, όπως βλέπουμε δυστυχώς να γίνεται σε άλλες πόλεις, η Συσπείρωση Παρέμβαση Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας κατέθεσε ηλεκτρονικά πρόταση και ψήφισμα-καταγγελία στις υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. του Συλλόγου ώστε έγκαιρα να αποτρέψουμε αυτά τα γεγονότα και να προλάβουμε τα χειρότερα. Στην πρόταση ανταποκρίθηκε άμεσα η ΑΣΕ αλλά και η ΕΡΑ, συμφωνώντας.
Κείμενο καταγγελίας των γεγονότων ψήφισε η ΕΛΜΕ Ημαθίας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας ανταποκρινόμενες στην ανάγκη της περιόδου.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά η πλειοψηφία του Δ.Σ. αγνόησε την ανάγκη, με τη ΔΗΣΥ να μη δίνει απάντηση και τη ΔΑΚΕ διά του προέδρου να μεταθέτει τη συζήτηση για την Πέμπτη, όταν πλέον τα πράγματα θα έχουν εξελιχθεί, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην αφήσουν να συμβεί αυτό και να πλαισιώσουν με την παρουσία τους τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πέμπτης, 29 Νοεμβρίου 2018 ώστε να καταδικαστούν άμεσα αυτά τα φαινόμενα.
ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ. μ 
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ