Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας: Μια οφειλόμενη απάντηση στους αιρετούς μας


Βέροια, 13/11/2018

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χρειάστηκε να περάσουν 12 ολόκληρες μέρες, από την ημέρα που το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας ενημερώθηκε από τον κ. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας ότι έχει αποσταλεί προς το Υπουργείο Παιδείας πρόταση συγχώνευσης-κατάργησης των σχολικών μονάδων 3ου-14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας, για να τοποθετηθούν οι αιρετοί του κλάδου απέναντι σε αυτή την πρόταση.

Διαβάζοντας το σχετικό κείμενο διαπιστώνουμε την έντονη ενόχληση των αιρετών εξαιτίας της παρέμβασής μας με την ανακοίνωση της 4/11/2018 με την οποία το μόνο που κάναμε ήταν να θέσουμε δημόσια τα ερωτήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας, όπως αυτά μας μεταφέρθηκαν κατά τις πρόσφατες επισκέψεις μας στις σχολικές μονάδες.

Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός πως για κομβικά ζητήματα που ο κλάδος έχει εκφρασμένες συλλογικές αποφάσεις μέσα από τα συνδικαλιστικά του όργανα, οι αιρετοί θεωρούν πως αυτά πρέπει να τίθενται σε διαβούλευση με την εκάστοτε διοίκηση!!! Τελικά, εν προκειμένω, ποιο είναι το ζήτημα που – κατά τους αιρετούς – πρέπει να τεθεί σε διαβούλευση; Πόσοι συνάδελφοι θα χάσουν τις οργανικές τους θέσεις; Πώς θα χαθούν οι οργανικές θέσεις; ...

Παρά το γεγονός πως στο κείμενό τους οι αιρετοί διαβεβαιώνουν πως ο ρόλος τους δεν είναι να συνδιοικούν, είναι πάμπολλες οι φορές που δημόσια σε Γενικές Συνελεύσεις επαίρονται πως όλες οι αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Ημαθίας είναι ομόφωνες και δεν υπάρχει με τη διοίκηση καμία απολύτως διαφωνία.

Αντιπαρερχόμαστε τις φαιδρότητες περί λαϊκισμού κι επιδίωξης πρόσκαιρων παραταξιακών και ενδεχομένως πολιτικών οφελών και διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας πως θα συνεχίσουμε να «ενοχλούμε» και να είμαστε δύσπιστοι γιατί έχουμε διαφορετική αντίληψη για τον ρόλο των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Για μας μπαίνουν μπροστά οι ανάγκες και τα εργασιακά συμφέροντα όλων των συναδέλφων. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ