Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Ο αγώνας των εργαζομένων κατά των απολύσεων δεν κάμπτεται από την καταστολή και τα χημικάΒέροια, 1/3/2014
Μια ακόμη ειρηνική διαδήλωση των εργαζομένων, σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών, καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, ενάντια στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις, έγινε στόχος από τη μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η οποία με χημικά και ΜΑΤ προσπάθησε να την καταστείλει.
Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η Αστυνομία, λειτουργώντας προφανώς κατόπιν εντολών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προσήγαγε στη ΓΑΔΑ 17 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, και λίγο αργότερα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στόχος των διωκτικών αρχών έγινε το μέλος της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, ο οποίος προσήχθη και αυτός στη ΓΑΔΑ, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Ενδεικτικό της βίας με την οποία «αντιμετωπίστηκε» από το σαμαροβενιζελικό καθεστώς για μια ακόμα φορά μια φιλειρηνική διαμαρτυρία των εργαζομένων αποτελεί το γεγονός πως στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στο υπουργείο Οικονομικών, μία εκπαιδευτικός έπεσε στο οδόστρωμα αναίσθητη από χτύπημα κλομπ αστυνομικού στο κεφάλι της, ενώ οι δυνάμεις καταστολής τραυμάτισαν και άλλους συνδικαλιστές.
Η ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας καταγγέλλει τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης, που – ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές επιταγές των δανειστών - ετοιμάζεται να στείλει στον καιάδα της ανεργίας, στην εξαθλίωση και στο κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, που καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και της κακοδιαχείρισης, από τις κυβερνήσεις της μίζας, του μαύρου πολιτικού χρήματος και των ΜΚΟ.
Καλούμε τους συναδέλφους μας και όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενωμένοι να αντισταθούμε μέχρι την ανατροπή των πολιτικών αυτών που δημιουργούν εργασιακό μεσαίωνα και ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, έναντι πινακίου φακής στα διαπλεκόμενα συμφέροντα και στο Κεφάλαιο.
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς