Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την αξιολόγηση συνεχίζεται



Βέροια, 17/3/2014
Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς χαιρετίζουν την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση ακύρωσης του κεντρικού σεμιναρίου των στελεχών της εκπαίδευσης, το Σάββατο 15/3/2014 έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Ούτε οι αστυνομικές κλούβες, ούτε τα ΜΑΤ, ούτε τα χημικά, κατάφεραν να εμποδίσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, που με μαζικότητα και μαχητικότητα, κατάφεραν να ακυρώσουν ουσιαστικά στην πράξη τη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Τα όποια στελέχη επέμεναν να συμμετάσχουν, αναγκάστηκαν να προστρέξουν για βοήθεια  σε αστυνομικούς για να επιβιβαστούν σε ταξί και να μπουν μέσα στο Υπουργείο, προστατευόμενοι από τα ΜΑΤ και κρύβοντας το πρόσωπό τους. Την ίδια στιγμή που η μαχόμενη βάση της εκπαιδευτικής κοινότητας, ψεκάζονταν με χημικά από τις δυνάμεις καταστολής της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και υπερασπίζονταν την παιδαγωγική ελευθερία, μερικοί διευθυντές εκπαίδευσης, “αυτοεξευτελιζόμενοι”, πλήρως υποταγμένοι στον αυταρχισμό του υπουργείου έδειξαν με τις πράξεις τους, πως το σύνθημα “με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία” δεν τους αγγίζει και για άλλη μια φορά τοποθετήθηκαν απέναντι στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Το εκπαιδευτικό κίνημα, πιστό στις ιδέες για ένα σχολείο με ελευθερία και δημοκρατία για όλα τα παιδιά, ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων και στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας που προωθούν ΕΕ και ΔΝΤ, θα συνεχίσει τον αγώνα του, ακυρώνοντας και το ερχόμενο σεμινάριο σχολικών συμβούλων το τριήμερο 21-23/3.
Καλούμε για άλλη μια φορά τα στελέχη εκπαίδευσης να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τη διάλυση των σχολείων και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών.
Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας να συμμετάσχουν μαζικά στη 48ωρη απεργία της  ΑΔΕΔΥ 19, 20/3 ενάντια στις απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων για πρώτη φορά μετά από 100 και πλέον χρόνια.
Καλούμε τη ΔΟΕ να συμπορευτεί με την ΟΛΜΕ στην απεργιακή κινητοποίηση  και στις συγκεντρώσεις την Παρασκευή 21/3.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΙΣ 9:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς