Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Απόφαση του Δ.Σ. για την αυτοαξιολόγηση


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ         Βέροια 19-03-2014
Περικλέους 2 – 59100 – ΒΕΡΟΙΑ            Αριθμ.Πρωτ:Φ.5/125 
Τηλέφωνο     : 2331026286                                  
FAX                 : 2331026286          ΠΡΟΣ: όλα τα μέλη του Συλλόγου
email              : ekpeima@gmail.com
Ιστολόγιο      : ekpeima.blogspot.com

ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας, μετά από ενημέρωση και παράπονα από συναδέλφους, αλλά και δικές του διαπιστώσεις, απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους διευκρινίζοντας τα παρακάτω:
1.    Με βάση τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του κλάδου (Δ.Σ. Συλλόγου μας, ΔΟΕ) η προτεινόμενη ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ και καλούνται ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα μέλη, απλοί συνάδελφοι ή Διευθυντές να μη συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας και να μην την εφαρμόσουν – όπως ήδη κάνουν πάρα πολλοί σύλλογοι σε όλη την επικράτεια.
2.     Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι υποχρεωτικό για κάθε συνάδελφο να συμμετέχει σε τέτοιες ομάδες όπως έχουμε με έγγραφα ήδη δείξει και σύμφωνα με το πνεύμα της αυτοαξιολόγησης αλλά και με νομική στήριξη (νομική υπηρεσία ΔΟΕ). Όποιος διατείνεται το αντίθετο απλά παραπλανά εσκεμμένα. Επομένως κανείς δεν μπορεί να επιβάλει με το ζόρι τη συμμετοχή σε ομάδες. Η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο το Σύλλογο Διδασκόντων.
3.    Ο Διευθυντής έχει υποχρέωση να ενημερώσει τον Σύλλογο των Διδασκόντων για την αυτοαξιολόγηση και να καλέσει τους συναδέλφους να στελεχώσουν τις ομάδες εργασίας εθελοντικά ΠΑΝΤΟΤΕ. Στη συνέχεια συντάσσει το αντίστοιχο πρακτικό – υπόδειγμα ήδη σας στείλαμε. Μέχρι εδώ!!!
4.    Ο Διευθυντής δεν μπορεί να διατάξει συμμετοχή, να ορίσει ομάδες από μόνος του, να αναθέσει και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να εκφοβίσει συναδέλφους απειλώντας ότι θα γράψει στο πρακτικό την αρνητική θέση τους. Η καταγραφή στο πρακτικό του αποτελέσματος της ψηφοφορίας θα πρέπει να γίνεται αριθμητικά και όχι ονομαστικά.
5.    Αν θέλει το ΥΠΑΙΘ να λύσει την αντίφαση μεταξύ της υποχρεωτικότητας και της ελεύθερης επιλογής στη συμμετοχή ή όχι, ας το κάνει το ίδιο και ας μη το μεταφέρει στις πλάτες των συναδέλφων μας Διευθυντών.
6.    Οι συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων θα πρέπει να γίνονται εντός εργασιακού ωραρίου.
Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δηλώνει ότι δεν θέλει να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τις εκβιαστικές πρακτικές ορισμένων – ελαχίστων - Διευθυντών σχολικών μονάδων με σκοπό την επιβολή της συμμετοχής συναδέλφων στις ομάδες για την αυτοαξιολόγηση και επιφυλάσσεται για κάθε συνδικαλιστική ή άλλη νόμιμη ενέργεια.

Το Δ.Σ.