Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Στον αντιδημοκρατικό κατήφορο του ΥΠΑΙΘ αντιστεκόμαστε με ενότητα, συλλογικότητα και μαζικότηταΒέροια, 25/3/2014
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
με νέα εγκύκλιό του, παραμονές της εθνικής μας επετείου, το ΥΠΑΙΘ προστάζει τους συναδέλφους διευθυντές να αγνοήσουν το κυρίαρχο όργανο σε κάθε σχολική μονάδα, το Σύλλογο Διδασκόντων, και να συγκροτήσουν με δική τους απόφαση ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ. Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική κίνηση πανικού, που αποδεικνύει την ορθότητα της θέσης του κλάδου περί της μη υποχρεωτικής συμμετοχής στις ομάδες εργασίας.
Το ΥΠΑΙΘ πολύ γρήγορα απεκδύθηκε το δημοκρατικό μανδύα με τον οποίο επιχείρησε για επικοινωνιακούς λόγους να ενδύσει την αξιολόγηση-χειραγώγηση. Αφού πρώτα μίλησε για δήθεν συντεχνίες που αντιστρατεύονται τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, που επιθυμούν κατά το ΥΠΑΙΘ την εφαρμογή της αξιολόγησης, αφού αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει «κουλτούρα αξιολόγησης», διολισθαίνει στον αυταρχισμό, επιδεικνύοντας το πραγματικό στυγνό πρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Στόχος του ΥΠΑΙΘ δεν είναι άλλος παρά η πλήρης χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι σε ολόκληρη την Ελλάδα έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις στο ΥΠΑΙΘ. Με το συντριπτικό ποσοστό του 93% των συναδέλφων μας που υπέγραψε κατά της (αυτο)αξιολόγησης-χειραγώγησης, με την ακύρωση των «επιμορφωτικών» σεμιναρίων για τους διευθυντές σχολικών μονάδων, με το φιάσκο των σεμιναρίων για τα στελέχη εκπαίδευσης, με την απροθυμία ακόμα κι αυτών των στελεχών εκπαίδευσης να ενδυθούν το μανδύα του αξιολογητή, με την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών πανελλαδικά να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας.
Θα συνεχίσουμε με ενότητα, συλλογικότητα και μαζικότητα να αντιστεκόμαστε σε εκείνους που επιθυμούν να επαναφέρουν τον επιθεωρητισμό στα σχολεία, σε εκείνους που θέλουν το δάσκαλο σκυφτό και αμόρφωτο το λαό μας.
Η ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας καλεί όλους τους συναδέλφους διευθυντές να μην προχωρήσουν στον ορισμό των ομάδων εργασίας για την ΑΕΕ, αλλά να περιμένουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας, η οποία θα συνεδριάσει γι’ αυτό το θέμα την Πέμπτη.

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς