Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Casus belli το εντέλλεσθε για το εκπαιδευτικό κίνημαΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι
με νέα εγκύκλιό του, παραμονές της εθνικής μας επετείου, το ΥΠΑΙΘ προστάζει τους συναδέλφους διευθυντές να αγνοήσουν το κυρίαρχο όργανο σε κάθε σχολική μονάδα, το Σύλλογο Διδασκόντων, και να συγκροτήσουν με δική τους απόφαση ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση. Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική κίνηση πανικού προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μαζική σθεναρή στάση όλων των εκπαιδευτικών απέναντι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.
Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι σε ολόκληρη την Ελλάδα έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις στο ΥΠΑΙΘ. Με το συντριπτικό ποσοστό του 93% των συναδέλφων μας που υπέγραψε κατά της (αυτο)αξιολόγησης-χειραγώγησης, με την ακύρωση των «επιμορφωτικών» σεμιναρίων για τους διευθυντές σχολικών μονάδων, με το φιάσκο των σεμιναρίων για τα στελέχη εκπαίδευσης, με την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών πανελλαδικά να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας.
Αφού δεν κατάφερε με το προφορικό εντέλλεσθε να αναγκάσει ούτε τα στελέχη εκπαίδευσης να πάρουν μέρος στα επιμορφωτικά σεμινάρια ο υπουργός παιδείας αποφάσισε να επεκτείνει το μέτρο της “επιστράτευσης”, μετά τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, τους καθηγητές και στους διευθυντές των σχολείων. Θέλει να επιτύχει τη διάσπαση του κλάδου και να καταργήσει κάθε δημοκρατική λειτουργία του κυρίαρχου οργάνου διοίκησης που είναι ο σύλλογος διδασκόντων και κάθε παιδαγωγική ελευθερία στα πλαίσια του Δημόσιου σχολείου.
Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, θα συνεχίσουμε με ενότητα, συλλογικότητα και μαζικότητα να αντιστεκόμαστε σε εκείνους που επιθυμούν να επαναφέρουν τον επιθεωρητισμό στα σχολεία, σε εκείνους που θέλουν το δάσκαλο σκυφτό και αμόρφωτο το λαό μας.
Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται πλέον φανερό, πως το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να προχωρήσει σε διεύρυνση του πλαισίου πάλης που συμπυκνώνονται στο αίτημα για συνολική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και  της αντιλαϊκής αυταρχικής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Στον αυταρχισμό του υπουργού Παιδείας απαντάμε δυναμικά συμμετέχοντας όλοι την Παρασκευή 28/3, στις 2:00 μ.μ. στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας για να μπλοκάρουμε το προγραμματισμένο σεμινάριο  σχολικών συμβούλων για τη δρομολογούμενη ατομική αξιολόγηση.
26/3/2014