Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΑΣΕ Ημαθίας: Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ για την άρνησή τους να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία της 17 Απρίλη

 

Καταγγέλλουμε τις  παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ για την άρνησή τους να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία της 17 Απρίλη

Βέροια, 17/4/2024

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας καταγγέλλει τις  παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ για την άρνησή τους να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία της 17 Απρίλη.

Με τη στάση τους αυτή, κεντρικά και τοπικά, απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως είναι σε πλήρη δυσαρμονία με τις αγωνιστικές διαθέσεις των συναδέλφων, όπως αυτές εκφράστηκαν στις πρόσφατες ιστορικές για τον κλάδο Γ.Σ. αλλά και καθ’ όλη την τριετία στην οποία οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί δίνουμε μια μεγάλη μάχη απέναντι στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ.

Απέδειξαν για πολλοστή φορά πως μέσα στα σωματεία λειτουργούν ως αβανταδόροι των εκάστοτε κυβερνήσεων και ως αμορτισέρ απορρόφησης των κραδασμών που γεννούν οι αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, με συνδικαλιστικό και πολιτικό καθήκον να βάζουν πλάτη για να περνούν τα αντιλαϊκά κι αντιεκπαιδευτικά μέτρα με το μικρότερο δυνατό κόστος για την εκάστοτε κυβέρνηση.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Προσπερνάμε τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ που:

F Προσπάθησαν με λύσσα, βάζοντας 1.002 εμπόδια, να μην πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις οι Γενικές μας Συνελεύσεις.

F Θέλησαν να ενταφιάσουν τον αγώνα μας αρνούμενοι την επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής.

F Επιχείρησαν να παραδώσουν έναν ολόκληρο κλάδο σαν πρόβατα επί σφαγή στους αξιολογητές.

F Έφτασαν ακόμα και στο έσχατο σημείο αντισυναδελφικών συμπεριφορών, όπως ο κ. Σταμάτης Σωτήρης (πρόεδρος ΣΕΠΕ Νάουσας) που απειλούσε με ακύρωση τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Νάουσας εμφανώς ενοχλημένος από την παρουσία μας ως παρατηρητές, κι επιμένοντας στην απομάκρυνσή μας από τον χώρο παρά το γεγονός πως εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους στον ίδιο και στους συναδέλφους πως παρευρισκόμαστε στη Γενική Συνέλευση απλώς ως παρατηρητές χωρίς καμία άλλη διάθεση και πρόθεση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) στις εκλογές που έρχονται για ανάδειξη νέων Δ.Σ. και αντιπροσώπων σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.


 
Τώρα είναι η ώρα με την ψήφο μας να ανοίξουμε τον δρόμο για σωματεία και ομοσπονδίες που θα τα νιώθουν οι εκπαιδευτικοί πραγματικά στο πλευρό τους, αποκούμπι και στήριγμα των εργαζομένων κι όχι κυβερνητικά υποστυλώματα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ