Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΑΣΕ Ημαθίας: ΟΧΙ στην καταστρατήγηση του εργασιακού μας ωραρίου

 


ΟΧΙ στην καταστρατήγηση του εργασιακού μας ωραρίου

Βέροια, 12/4/2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χαρακτήρα χιονοστιβάδας έχουν αποκτήσει τα καλέσματα από τους σχολικούς συμβούλους-αξιολογητές σε απογευματινές επιμορφωτικές συναντήσεις, πέραν του εργασιακού μας ωραρίου.

Δε φτάνει που η εντατικοποίηση και η γραφειοκρατία έχει δυσκολέψει αφάνταστα τον εργασιακό μας βίο, δε φτάνει που οι συναδέλφισσές μας νηπιαγωγοί δεν έχουν χρόνο ούτε την τουαλέτα να επισκεφτούν, έχουμε και τους σχολικούς συμβούλους-αξιολογητές να θεωρούν κατά πως φαίνεται πως πρέπει να είμαστε διαθέσιμοι καθ’ όλο το 24ωρο. 

Ως εδώ! Το εργασιακό μας ωράριο είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας καταρχάς να αποσαφηνίσουμε πως επιμορφωτικές συναντήσεις πέραν του εργασιακού ωραρίου δεν είναι υποχρεωτικές για κανέναν.

F Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους-αξιολογητές να σεβαστούν το εργασιακό ωράριο των συναδέλφων μας και να καλούν σε επιμορφωτικές συναντήσεις αποκλειστικά μέσα σε αυτά τα χρονικά όρια. Η όποια χρησιμότητα και το όποιο ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάζουν αυτές οι επιμορφώσεις δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται από κανέναν για να καταστρατηγείται βάναυσα το εργασιακό μας ωράριο. 

F Καλούμε τους συναδέλφους να μη συναινούν με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο στην καταστρατήγηση του εργασιακού μας ωραρίου.

F Καλούμε, τέλος, τον ΣΕΠΕ Ημαθίας να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στους σχολικούς συμβούλους-αξιολογητές και να ζητήσει τον αυτονόητο σεβασμό στο εργασιακό μας ωράριο.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας