Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΑΣΕ Ημαθίας: Γυρίζουμε την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές. Ψηφίζουμε όλοι μαζικά αποκλειστικά ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ! Στις 30 Μάη με την ψήφο μας φέρνουμε τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!


Γυρίζουμε την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές. Ψηφίζουμε όλοι μαζικά αποκλειστικά ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ! Στις 30 Μάη με την ψήφο μας φέρνουμε τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Βέροια, 24/4/2024

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας καταγγέλλει τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ στον ΣΕΠΕ Ημαθίας για την απόφασή τους να ξαναστήσουν ηλεκτρονική κάλπη στις εκλογές της 30ης Μάη για αντιπροσώπους στην 93η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ και για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Πίσω από τα έωλα και φαιδρά επιχειρήματα περί δήθεν ακύρωσης των εκλογών και μη αναγνώρισης του νέου Δ.Σ. από τράπεζες κ.λπ. κρύβεται η πολιτική τους επιλογή να εφαρμόσουν τον νόμο Χατζηδάκη στα σωματεία, έναν αντεργατικό και απεργοκτόνο νόμο που παλεύουμε να τον καταργήσουμε, έναν νόμο που τα άρθρα του επικαλούνται τα αστικά δικαστήρια για να βγάζουν παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων, έναν νόμο βάσει του οποίου ο κλάδος μας έχει συρθεί 15 φορές στα δικαστήρια τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε αυτά τα επιχειρήματά τους τα ανατρέπει η ίδια η πραγματικότητα, αφού είναι δεκάδες τα σωματεία σε ολόκληρη τη χώρα που πραγματοποιούν εκλογές αποκλειστικά δια ζώσης κάνοντας κουρελόχαρτο τον νόμο Χατζηδάκη!

Αξίζει να αναφερθεί ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ δε σεβάστηκαν ούτε την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ που με σαφή τρόπο τοποθετήθηκε ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές. Οι ίδιες αυτές παρατάξεις ξέχασαν και τις όποιες επιφυλάξεις και προβληματισμούς είχαν εκφράσει για τον φόβο των Ιουδαίων στο παρελθόν για τις ηλεκτρονικές εκλογές. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ στήριξαν τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη και τις ηλεκτρονικές εκλογές. Θυμίζουμε πως με τη δική τους ψήφο οδηγηθήκαμε στις υβριδικές εκλογές του 2022 (αντιπρόσωποι ΔΟΕ και Δ.Σ.) αλλά και στις τελευταίες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) στις οποίες μόνο αυτοί συμμετείχαν, ενώ ο κλάδος τους γύρισε την πλάτη.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει για την παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ, η οποία είχε ψηφίσει κατά των ηλεκτρονικών εκλογών στο τελευταίο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ κι έρχεται τώρα στα πρωτοβάθμια σωματεία για μια ακόμα φορά να αναιρέσει την ψήφο της και να υπονομεύσει αυτή την απόφαση.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών σας καλεί να γυρίσετε την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές για μια ακόμα φορά.

Ψηφίζουμε όλοι μαζικά αποκλειστικά ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ!

Η δύναμη του σωματείου μας είναι στη ζωντανή διαπάλη και αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων, στη συμμετοχή στις δια ζώσης διαδικασίες, εκεί που ο κάθε συνάδελφος αντιλαμβάνεται ποιος πραγματικά στέκεται δίπλα του και ποιος όχι.

Η εμπειρία των πρόσφατων Γενικών Συνελεύσεων μας είναι φωτεινό παράδειγμα. Ας αναρωτηθούν όλοι εκείνοι οι συνάδελφοι που στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥ και του ΔΙΚΤΥΟΥ, αν βρήκαν την ψήφο τους στο πλευρό τους όλο αυτό το διάστημα; Αν το σωματείο με εκείνο τον συσχετισμό δυνάμεων (3 ΔΑΚΕ - 3 ΔΗΣΥ - 2 ΑΣΕ - 1 ΔΙΚΤΥΟ) οργάνωσε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για σωματεία μαζικά, δυνατά, με το συνάδελφο ενεργά συμμέτοχο. Άλλοι είναι αυτοί που θέλουν τους συναδέλφους μακριά από τα σωματεία, να έρχονται μόνο να ψηφίζουν.

Στις 30 Μάη με την ψήφο μας να φέρουμε τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Να αποκτήσουμε Σύλλογο και ΔΟΕ στο μπόι των ονείρων και των αναγκών μας!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ