Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Υπόμνημα του ΣΕΠΕ Ημαθίας προς τους Σχολικούς Συμβούλους για τη συνάντηση της 20ης Ιουνίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ     Βέροια 20-6-2024

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ              Αρ. Πρωτ.: 19

Τηλέφωνο: 2331026286                                      ΠΡΟΣ:

e-mail: ekpeima@gmail.com           Σχολικούς συμβούλους

Ιστολόγιο: ekpeima.blogspot.com

                                                       

                                                               ΚΟΙΝ: Όλα τα μέλη    

 

Θέμα: Υπόμνημα του ΣΕΠΕ Ημαθίας προς τους Σχολικούς Συμβούλους για τη συνάντηση της 20ης Ιουνίου 2024.

Κυρίες και κύριοι σχολικοί σύμβουλοι,

με το παρόν υπόμνημα θέλουμε να σας εκφράσουμε τη γνωστή αντίθεσή μας τόσο στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας όσο και στην ατομική αξιολόγηση που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Ο κλάδος μας δίνει εδώ και τρία χρόνια τη μάχη ενάντια στην απόπειρα εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης και έχουμε συρθεί πάνω από 15 φορές στα δικαστήρια από το ΥΠΑΙΘ. Τυχόν καθαιρέσεις ή άλλες ποινές σε συναδέλφους απεργούς θα αποτελέσουν κόκκινο πανί τόσο για το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας όσο και για τους συναδέλφους μας.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε πως δεν πτοούμαστε, δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα και θα βάλουμε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια από την επόμενη σχολική χρονιά σε αυτή την πολιτική. Δε θα επιτρέψουμε να επιστρέψει ο επιθεωρητισμός. Ονειρευόμαστε και παλεύουμε για να διδάσκουμε σε σχολεία που θα βασιλεύει η παιδαγωγική ελευθερία, η δημοκρατία, η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια και όχι ο φόβος, η υποταγή, η δουλοπρέπεια και ο ανταγωνισμός.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας σας καλεί έστω και τώρα να στοιχηθείτε με τις αποφάσεις της ΔΟΕ και του ΣΕΠΕ Ημαθίας. Να μην επιτρέψετε να φθίνει και να απαξιώνεται μέρα με την ημέρα ο παιδαγωγικός σας ρόλος. Υπάρχουν αποφάσεις για Απεργία-Αποχή που είναι σε ισχύ πανελλαδικά και τοπικά, που καλούμε και εσάς να υπογράψετε τις αντίστοιχες δηλώσεις συμμετοχής. Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε να γίνεται σεβαστή η βούληση των συναδέλφων, καθώς οι συνάδελφοι που δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην Απεργία-Αποχή είναι απεργοί και ως απεργοί πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Καμία πίεση, κανένας εκβιασμός άμεσος ή έμμεσος σε απεργούς δε θα γίνει ανεκτός από το Σωματείο μας. Να σταματήσουν τώρα οι άμεσες και έμμεσες απειλές εκ μέρους Σχολικών Συμβούλων-Αξιολογητών δια των Διευθυντών σε συνάδελφους που υλοποιούν την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας καταθέτοντας τα Ενιαία Κείμενα της ΔΟΕ, πως δε θα αξιολογηθούν ως εξαιρετικοί στο Β2 στάδιο της Ατομικής Αξιολόγησης.  Οι απειλές αυτές στερούνται νομιμότητας, καθώς οι συνάδελφοι δεν απέχουν από τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας αλλά την υλοποιούν μέσω των Ενιαίων Κειμένων. Εκείνοι που εκστομίζουν αυτές τις απειλές και αυτοί που τις αναπαράγουν εκτίθενται στα μάτια των συναδέλφων. Ο Σύλλογός μας θα υπερασπιστεί τους συναδέλφους-απεργούς με όλα τα μέσα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ