Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Για την ημερίδα καλών πρακτικών με θέμα «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν στους εκπαιδευτικούς με … για το έργο τους»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ                      Βέροια 8-6-2024

Περικλέους 2 – 59132 – ΒΕΡΟΙΑ                                Αρ. Πρωτ.: 1

Τηλέφωνο : 2331026286

e-mail: ekpeima@gmail.com                             ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη

Ιστολόγιο : ekpeima.blogspot.com

                                               

Θέμα: Για την ημερίδα καλών πρακτικών με θέμα «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν στους εκπαιδευτικούς με … για το έργο τους» 

Σχετικά με την πρόσκληση της Συμβούλου Νηπιαγωγών σε ημερίδα καλών πρακτικών και την ανάδειξη και διάχυση του έργου των σχολείων στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας με θέμα «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν στους εκπαιδευτικούς με … για το έργο τους»  το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας ξεκαθαρίζει ότι όχι μόνο δεν είναι αντίθετο, αλλά ενθαρρύνει την ανάληψη πρωτοβουλιών από τα σχολεία, τη  συνεργασία, τη δικτύωση και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των σχολείων.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη ημερίδα γίνεται μια προσπάθεια μέσω της δουλειάς και του κόπου των συναδελφισσών νηπιαγωγών, να ωραιοποιηθεί η Εσωτερική Αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, όταν είναι ευρέως γνωστό πως ο κλάδος είναι αντίθετος σε αυτή και δίνει μάχη εδώ και χρόνια για να την καταργήσει.

Με άλλα λόγια η συλλογική δουλειά μηνών, η οποία ξεκίνησε από τις συναδέλφισσες/ους ανιδιοτελώς για άλλο σκοπό και από άλλη αφετηρία, κατευθύνεται χωρίς περιστροφές  από τη Διοίκηση  στον ατομικό δρόμο του ανταγωνισμού μεταξύ τους και της βαθμολόγησης των σχολικών μονάδων, δηλαδή στην αξιολόγηση.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι νηπιαγωγοί έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους, χωρίς άλλη στήριξη, με άλυτα τα προβλήματα από την εφαρμογή χωρίς όρους και προϋποθέσεις της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, με 25άρια τμήματα χωρίς δεύτερη νηπιαγωγό ή άλλο βοηθητικό προσωπικό, με εξουθενωτικά διδακτικά ωράρια σε απαράδεκτα κτήρια και συνθήκες. Να μην μπορούν ούτε να αρρωστήσουν, να δίνονται άδειες με το σταγονόμετρο, για να δουλεύουν όλα στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ανθρώπινου δυναμικού. Με τις συναδέλφισσες προϊσταμένες να δηλώνουν αγανάκτηση και εξάντληση από τον όγκο του διοικητικού έργου και την απλήρωτη εργασία.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας  καλεί τις νηπιαγωγούς να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και να μη δεχτούν ο κόπος και η δουλειά τους να ενταχθεί μέσα στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, που αντιπαλεύουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                              ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ